Vreme čitanja: oko 2 min.

Statistika je više nego jasna: Napadački učinak Vildoze drastično pada kada je sa Kampacom na terenu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napadački, Vildoza je sa Kampacom u tandemu daleko manje produktivan nego što je to bio pre dolaska plejmejkera

  • 3
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda u Nemanji Nedoviću, Fakundu Kampacu i Luki Vildozi možda ima najbolju spoljnu liniju u Evropi, ako nije najbolja onda je među prvih pet, ali to je samo poimence, na papiru. Ne i u praksi. Dolazak Kampaca, pokazuje i statistika, definitivno je ugušio učinak do skoro najboljeg i najpotentnijeg napadača Luke Vildoze.

Naime, od momenta kada je Kampaco debitovao u Evroligi za crveno-bele u Minhenu, Vildozin učinak u svim statističkim kategorijama se maltene prepolovio. Nije to ništa neočekivano, Kampaco je odmah preuzeo konce igre u svoje ruke, lopta je manje bila u rukama ostalih, pa i Vildoze, i to je prirodno dovelo do ovakvog razvoja situacije. Sa Kamapcom Vildoza je izgubio ulogu koju je imao do tada i to se neminovno odrazilo na njegovu produktivnost. Očito i na samopouzdanje.

Opala mu je i minutaža zbog proste činjenice da sada ne pruža onoliko koliko je to u povoju sezone, a pokazuje se i da su Kampaco i Nedović daleko kompatibilniji zajedno. Uloge su jasno raspoređene i, kako se i pokazalo protiv Baskonije, to dobro funkioniše na terenu. Vildoza je potisnut u drugi plan.

O Vildozinoj trenutnoj formi možda najbolje govori i njegov učinak za tri poena (4/22) u poslednjih pet utakmice Evrolige, zaključno sa onom u Minhenu kada je Kampaco debitovao za crveno-bele u eliti.

U zajedničkih pet mečeva u Evroligi sa Kampacom, Vildoza je u proseku beležio tek 8.2 poena po meču. Do tada, primera radi, imao je 13,8 u proseku po utakmici.

I ostali parametri, prema analizi italijanskog košarkaškog novinara Marka Paljarika, su daleko ispod standarda argentinskog reprezentativca. Valja ovde naravno istaći da je u pitanju mali uzorak utakmica i da se neki jasniji zaključci mogu izvesti tek sa većim brojem mečeva.

Zanimljiv podatak je da je sama igra Zvezde sa Kampacom i Vildozom na terenu brža, ondosno crveno-beli imaju veći broj poseda po meču sa njima dvojicom (72.6, za 3.2 veći bez njih na terenu zajedno), ali je zato efikasnost manja, takozvani NetRtg, tojest odnos imeđu broja poena koji su dati i koji su primljeni na 100 poseda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    25. mart 2023 | 14:43

    Od pauze posle povrede nije više isti igrač. U Zvezdi se slabo radi na vraćanju igrača u top formu. Kako vidimo on se i nije oporavio u potpunosti. Cela ta ekipa lekara i fitnes trenera mora da se menja.

  • Vapaj

    25. mart 2023 | 15:40

    Ova dvojica su usrala ceo tim!

  • Alex

    26. mart 2023 | 10:08

    Učinak cele ekipe je slabiji od dolaska Kampaca. On je odličan igrač, ali nije Džordan, a od njega se očekuje kao da je najbolji svih vremena. Poremećena je hijerarhija u timu, više je štete od njega nego koristi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA