Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić "kida", ali saigrači spavaju: Dalas sve dalje od plej-ofa, opet izgubio od drugog najgoreg tima Istoka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šarlot ponovo došao glave Maveriksima

  • 1
Luka Dončić Foto: ABA liga - KK Partizan - Dragana Stjepanović

Umesto da posle dva "laka" meča sa Šarlot Hornetsima pišemo kako je Dalas sada već blizu da obezbedi mesto u plej-ofu, dešava se potpuno suprotna stvar. Luka Dončić i drugari su upisali dva neočekivana i teška poraza u kontinuitetu, zbog čega su im se sada šanse i da se domognu plej-ina drastično smanjile - 110:104.

Iako je Luka odigrao fenomenalno, pošto je susret završio sa 40 poena i 12 skokova uz osam asistencija, ostali saigrači su bukvalno spavali, pošto su samo Kajri Irving, Tim Hardavej i Maksi Kleber još uspeli da namaknu preko 10 poena.

Nije nešto preterano blistao ni rival, ali i to je bilo dovoljno za drugu uzastopnu pobedu protiv Dalasa. Predvodio je ovaj tim fenomenalni Gordon Hejvord sa 22 poena, samo jedan manje uz 12 skokova je ubacio Pi Džej Vošington. Ističe se i dabl-dabl Marka Vilijamsa od 15 poena i 16 uhvaćenih lopti.

Maverikse je ka porazu pogurala katastrofalna prva četvrtina, a zapravo su samo jednom imali prednost i to negde polovinom poslednje četvrtine. Međutim, posle toga je usledio novi udar Šarlota iz kojeg nije bilo povratka za Dončićev tim.

Dalas je tako ostao van plej-in zone, na 11. mestu, a ovo je Maveriksima bio četvrti uzastopni poraz. Sa druge strane, Šarlot se barem koliko-toliko pokrenuo, ali je i sam odavno bez ikakvih šansi, pa faktički do kraja takmičarske godine igra samo rekreativno. Očigledno da mu to odgovara da "šokira" rivale kao što je bio slučaj i večeras.

Video: Snimak besnog Dončića i momenat zbog kog mu preti moguća kazna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA