≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda na 0,5%, a Partizan već može da se sprema: Evo kakve su šanse večitih za Top 8 pre duplog kola Evrolige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli bi samo pukim čudom mogli da završe ispod osme pozicije na tabeli

  • 27
KK Crvena zvezda, KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Četiri runde preostale su do kraja ligaškog dela Evrolige, a od toga će ove nedelje biti odigrane dve u okviru duplog kola. Partizan i Crvena zvezda imaju veoma važne susrete ispred sebe, a navijači i dalje na sto vade kalkulatore i računaju koje su šanse njihovih timova da na kraju završe među osam prvih na tabeli.

Pre svega, treba istaći da Partizan samo čudo može da odvoji od plasmana među najbolje posle prošlonedeljne pobede nad liderom Olimpijakosom pred 20.003 navijača u "Štark Areni". Apsolutno sve ide na vodenicu crno-belih, koji ove sedmice ponovo ostaju u Beogradu za megdane sa Barselonom i Real Madridom. Potom gostuju Monaku, a na kraju igraju sa Panatinaikosom kod kuće.

Uroš Trifunović Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović / KK Partizan

Verovatnoća da će Partizan u Top 8 je ogromna, ali teško će do prednosti domaćeg terena u plej-ofu

Verovatnoća da se Partizan na kraju domogne Top 8 faze se vrtoglavo popela i sada iznosi čak 98%, a zanimljivo je videti kakve šanse crno-beli imaju po pozicijama na tabeli. Tako postoji manje od 0,1% verovatnoće da će Željkovi ratnici biti drugi, a svega 0,4% da će se naći na trećoj poziciji.

Teško će crno-beli i do prednosti domaćeg terena u plej-ofu, pošto samo 4% šanse postoji za to preostalo četvrto mesto, a sa 12% verovatnoće se garantuje da će biti peti. Kada je u pitanju šesta pozicija, procenat šanse je 33%, dok je najverovatnije da će Partizan završiti kao sedmi sa čak 44% verovatnoće. Svega 4% se tipuje za osmo mesto, 2% za deveto, 0,5% za deseto, a 0,1% za 11. poziciju.

Interesantno je da Partizan ima veću verovatnoću da se plasira u plej-of nego Makabi koji je sada iznad njega na tabeli, pošto ponos Izraela stoji na ukupno 96% verovatnoće. Fener je na identičnih 98%, dok se od ostatka karavana najveće šanse daju Baskoniji sa 66%, a potom sledi Žalgiris sa 27%. Aktuelni šampion Anadolu Efes ima samo 7% nade da će se naći u Top 8 fazi.

Stefan Lazarević, KK Crvena zvezda Foto: MN press

Šanse Zvezde u domenu teorije: Moraju da pobede sve i da se nadaju ogromnom čudu

Ono što će interesovati navijače Zvezde jeste njihov konačni plasman u Evroligi. Šansa da se tim Duška Ivanovića domogne Top 8 faze Evrolige je samo 0,5%! Manje od 0,1% šanse stoji da će crveno-beli završiti kao sedmi, a 0,5% kao osmi.

Verovatnoća da će Zvezda završiti kao deveta je 4%, kao deseta 9%, kao jedanaesta 16%, a jako je slična ona za pozicije između 12. i 14. mesta, pa se tako 12. mesto vrednuje sa 20%, za 13. mesto je šansa 23%, a za 14. stoji 20% verovatnoće. Potencijalno bi crveno-beli mogli da skliznu i na 15. mesto sa 6% verovatnoće, odnosno na 16. poziciju 0,4%.

Crveno-beli ove sedmice prvo dočekuju Valensiju nakon što su preskočili meč ABA lige za vikend, potom gostuju Asvelu u Vilerbanu, a do kraja se sastaju sa Olimpijakosom i Fenerom kod kuće.

Video: Joanis Papapetru: Nismo uspeli da nateramo Željka da pusti brkove, ali drugi saigrači se priključuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari Sivac

    28. mart 2023 | 14:03

    Kakvo li ce Pudlica sad saopstenje da iznese!🤔

  • Hm

    28. mart 2023 | 13:56

    Zvezda će u top 8 - 0,5% a 100% da neće 😂

  • Hrabri ste

    28. mart 2023 | 13:45

    Odkud vam ideja da poredite nas sa Zvezdom. To je nebo I zemlja, mi smo za njih Mars,gde ce te porediti giganta sa malim klubicem koji nije nacisto kako se zove. Jedino, ako ne mislite na plati Kampaca od 500 hiljada evra mesecno. I rekord u saopstenjima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA