Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je potrebno da Partizan već u ovom kolu obezbedi plasman u Top 8 fazu Evrolige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz trijumf nad Barsom, moraće da se poklope i neki drugi rezultati

  • 29
Matijas Lesor i Željko Obradović Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Partizan

Košarkaši Partizana večeras igraju sa ekipom Barselone (20.30 časova) u "Štark Areni", a interesantno je da bi uz pobedu potencijalno mogli da obezbede plasman u Top 8 fazu Evrolige već posle ovog 31. kola.

Međutim, kako bi se to dogodilo, moraće da se poklope i neki drugi rezultati, zbog čega će navijači Partizana morati da navijaju za Crvenu zvezdu, Monako, Anadolu Efes i Albu iz Berlina, odnosno neophodno je da ovi timovi ubeleže pobede nad svojim rivalima.

Prevashodno, neophodno je da Crvena zvezda dobije Valensiju u meču koji se sutra igra u dvorani "Aleksandar Nikolić". Poznato je da crno-beli nemaju pozitivan skor u meču sa Špancima, pa je zbog toga neophodno da ovi ostanu barem pobedu ispod na tabeli.

Moraće da pobedi i Monako protiv direktnog konkurenta za plasman u plej-of, ekipe Žalgirisa. Dobra stvar da je crno-beli imaju bolji skor u odnosu na Litvance, tako da bi u tom raspletu situacije stekli tri pobede razlike na tri runde do kraja, a to je nepremostiva matematička prepreka.

KK Partizan Foto: MN Press

Željkovi košarkaši priželjkivaće pobedu i ekipe Anadolu Efesa koji se sastaje sa Olimpijom Milano. Zanimljivo je da ova dva tima imaju identičan skor pre početak ove runde (14-16), ali da Partizanu više odgovara trijumf Turaka, jer sa njima imaju bolji skor, a sa Italijanima nemaju.

Za kraj, biće potrebno i najveće iznenađenje, a to je da Alba iz Berlina savlada Baskoniju na gostovanju. U tom slučaju, crno-beli će takođe imati tri pobede više od španske ekipe, uz bolji međusobni skor, što će značiti da ni oni neće moći da ih preteknu na tabeli.

Video: Joanis Papapetru: Nismo uspeli da nateramo Željka da pusti brkove, ali drugi saigrači se priključuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    28. mart 2023 | 17:23

    Како је лепо, бити навијач ПАРТИЗАНА!! Вечерас, сви заједно, до нове победе!🖤🤍

  • Igor Obrenovac

    28. mart 2023 | 17:42

    Ako Partizan pobedi večeras može da nakrivi kapu u da ga boli uvo za druge utakmice.

  • Grobari Sivac

    28. mart 2023 | 17:49

    Sta je potrebno FMPu za prolaz dalje,pitam za tetku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA