Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nadam se da nas očekuje plej-of serija bez tenzija": Lazić priželjkuje povratak iz povrede pre završnice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapiten Crvene zvezde se polako vraća u pripremne tokove

  • 1
Branko Lazić Foto: Telegraf.rs / Stefan Lazarević

Košarkaši Crvene zvezde se večeras od 19.00 časova sastaju sa ekipom Valensije u okviru 31. kola Evrolige, a pobeda bi ih ostavila u trci za plasman u Top 8 fazu. 

Neće biti Branka Lazića na terenu, mada je uspeo da se priključi treninzima Crvene zvezde i da polako krene sa povratkom u takmičarski ritam.

- S obzirom na opcije, može, a i ne mora da znači. Šalim se, počeo sam da treniram već desetak dana. Svaki dan ubacujem ono što mogu, pojačavam i videćemo, još uvek to nije nivo na kojem treba da budem sa ekipom. Ali, kao što sam rekao, idemo polako, pa videćemo koliko će vremenski to potrajati, ali nadamo se da će to biti što je moguće pre.

Ne "napreže" se ni u kakvom smislu, tu je da pomogne ekipi koliko je moguće.

- Pa iskreno, samo sam tu na ovom delu na terenu. Ništa specijalno u smislu da sam u konkurenciji za utakmicu. Pošteđen sam tog dela priprema.

Oporavak teče polako, a Lazić se nada da će se vratiti pre plej-of serije.

- Kao što ste rekli, imali smo sličnih iskustava prethodnih sezona. Normalno je da se dese oscilacije i pad forme, ali sve što je potrebno za ispunjenje ciljeva, bitno je da bude na nivou na kojem treba da ostane. Ta serija loših rezultata koju smo imali, što se tiče nas, tu nije bilo problema, pogotovo među nama. I duga je sezona, ima još dosta do kraja, dolazi najvažniji deo i spremamo se za to. Nadam se da ću i ja uskoro da se priključim ekipi i da se oporavim, da polako polako dođem na ono što nas čeka, a to je dobra plej-of serija bez tenzija, koje će prikazati ružnu sliku osim one košarkaške. Nadam se da će sve proteći u sportskom duhu.

A tamo Zvezda potencijalno neće imati prednost domaćeg terena.

- Pa mislim i prethodnih sezona smo imali prednost domaćeg terena, ali situacija je takva da iako ne budemo imali nju, imamo jedan cilj da ispunimo, moramo na gostujućem i domaćem terenu da izgaramo - rekao je Lazić.

Video: Kuzmić pred Valensiju: Cilj je zaustaviti Dubljevića, uvek idemo na pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA