Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan i posle poraza od Barselone ima sve u svojim rukama: Evo šta im je potrebno za plasman u TOP 8!

Vreme čitanja: oko 1 min.

I uprkos porazu, sve je u rukama Partizana i dalje

  • 0
Košarka Evroliga Partizan Barsa Barselona Željko Obradović Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste prvu kartu za TOP 8 fazu Evrolige, pošto su na svom terenu poraženi od Barselone sa 89:80. Ipak, čak i uprkos ovom porazu ništa nije izgubljeno za crno-bele, koji i dalje sve stvari drže isključivo u svojim rukama.

Partizan je u ovom 31. kolu najviše zavisio od sebe, ali su za osiguravanje plasmana morali da se nameste i ostali rezultati. Većina im je išla na ruku, Anadolu Efes je slavio protiv Milana, dok je Alba ipak poražena od Baskonije. Da su crno-beli slavili, morali bi da sačekaju još duele Crvene zvezde i Valensije, odnosno Monaka i Žalgirisa.

Međutim, poraz od Barselone je makar nakratko zaustavio slavlje Grobara, navijača crno-belih, pošto će sada ispred sebe imati još "tri meč lopte".

Naravno, i dalje je potrebno Partizanu da slave Crvena zvezda protiv Valensije, kao i Monako protiv Žalgirisa, dok će u svojim rukama imati sve. Idući meč Partizan igra protiv Reala iz Madrida, a on je zakazan za petak od 20 časova i 30 minuta, gde će crno-beli ugostiti "kraljevski klub".

Eventualna pobeda u tom meču će nadomestiti sve izgubljeno protiv Barselone. Naravno, izuzev tog meča, Partizan ima i još dve utakmice u Evroligi, jednu protiv Monaka na veoma teškom gostovanju, dok će u poslednjem kolu igrati protiv Panatinaikosa na svom terenu.

Tehnički, Partizan bi bio spokojan sa dve pobede, to bi im donelo plasman bez obzira na sva ostala dešavanja, dok bi sa jednom pobedom već morali "malo da strepe", iako se to može sve "namestiti" već u idućem kolu.

Kako god, situacija jasna - sve je i dalje u Partizanovim rukama.

Video: Obradović najavljuje rekorde u Areni: Ovo je čudo koliko će ljudi biti za nedelju dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA