≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Ne zameram igračima, Barselona je projektovana da osvoji Evroligu": Željko Obradović se već okrenuo ka Realu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crno-beli su tokom određenog dela imali i prednost, ali, nisu do kraja ostali s njom

  • 14

Košarkaši Partizana su pretrpeli poraz od Barselone u okviru 31. kola Evrolige (89:80) čime su odložili svoj plasman u TOP 8 fazu. Crno-beli sada imaju još tri utakmice u ovom takmičenju, a moraće da zabeleže bar jednu pobedu kako bi se plasirali među osam najboljih ekipa.

Posle meča je Željko Obradović, trener Partizana, izneo svoje impresije, gde je ponovo istakao da su Grobari priredili neverovatnu atmosferu.

- Atmosfera neverovatna, Barselona odigrala sjajnu igru. Čestitam svojim igračima, pokušali su sve, ali nije bilo moguće dobiti. Okrećemo novu stranicu i idemo na sledeću utakmicu.

Partizan je imao samo tri izgubljene lopte na meču, dok je Barselona imala 14. Međutim, čak ni to nije pomoglo crno-belima da slave protiv veoma neugodnog protivnika iz Španije.

- To je pokazatelj da se tim borio, da je želeo mnogo toga da uradi i da su igrači dali sve od sebe. Taj podatak je jedan, a drugi je da smo imali 17 šutnutih lopti više od njih, ali šest penala manje. Kada se prevede to sve tri odsto, +14, sa 14 napada više smo izgubili ovako. Jasno je da su oni šutirali fantaistično, problem je bio u prvom poluvremenu gde smo primili pet trojki, od čega četiri u tranziciji. I neke koševe u 3/4, tu su takođe davali lake poene, ne može da se počne 3/4 da oni zakucaju, ako smo se dogovorili za neku odbranu. To je za analizu, nemam zamerku mom timu u ovom ritmu u kom smo igrali na svaka dva dana i to protiv ekipe koja je projektovana da bude prvak ove godine. Što naravno, Šarunasu, mom prijatelju i želim.

Pored ovog meča, Partizan je imao i veoma tešku utakmicu u ABA ligi gde su slavili protiv Cedevita Olimpije sa 76:73, čime su skoro i sigurno osigurali prvo mesto u regularnom delu ovog takmičenja.

- Rekao sam već, ja sam vodio tim na taj način, da probam da imamo što veću svežinu. Jedini igrač na 30 minuta je Lesor koji nije igrao i Zak, ali zato što je on najbitniji igrač. Dan koji ćemo imati sutra ćemo iskoristiti da pričamo o Realu i da neki igrači koji nisu igrali imaju normlaniji trening, ostali će da pričaju, da odrade istezanje i da počnu da razmišljanja o Realu.

Košarka Evroliga Partizan Barsa Barselona Foto: Mileta Mirčetić

Nije Željko Obradović štedeo reči hvale na račun svog protivnika.

- Oni su izuzetno kvalitetnie, probali su da koriste sve što imaju u odnosu na nas, igrali su strpljivo, zbog toga je ovakav procenat šuta. Ja insistiram, primali smo neke lake poene u tranziciji, to je bio slučaj i u 3/4, gde nismo otvorili kako treba u napadu, kažnjavali su nas, imali smo šuteve koji nisu najbolje izrađeni i eto. To je posledica, na sreću smo se vratili, došli smo na četiri razlike, a primili smo pet poena na najlkaši način. Otvorili smo zadnju četvrtinu, imaš problem zbog mis-meča koji se dešava, a nisi u bonusu, onda se koristi faul. To su stvari koje mi pokušavamo da radimo, nekad radimo dobro, nekad ne, takva je igra, radićemo i dalje na tome.

Analizirao je i statistiku Željko Obradović sa ovog meča.

- Mi smo imali 47 šuteva za 2 poena, oni 31, to je 16 više. Mi smo imali jednu šutnut trojku više, ali pet ubačenih manje, ali to je posledica toga. Penali, šest penala više, to je tri poseda. Energija i želja je poakzatelj ove izgubljene lopte, ako smo imali 3, to se nije dogodilo odavno, ali je posledica toga to što Barselona nema tu vrstu agresivnosti, ali igraju drugačiju odbranu, onda teraju da bude više igra 2 na 2, zato nema asistencija, a one mogu da se prave u tranziciji. Tako da, mi smo trčali, morali smo brže da trčimo, donosili smo brzopleto odluke, tako da, to je to... Sutra je novi dan, razmišljamo o Realu i idemo dalje.

Upitan je Željko i o početku meča, tačnije odabranoj odbrani, gde je Željko objasnio o čemu se radi.

- Niste dobro videli, nismo počeli svič odbranu, to nije tačno. U toku utakmice uvek menjamo, ne igra se uvek isto, košarka je takva igra da ne možeš da menjaš odbranu. Dao sam primer prvog napada u drugom poluvremenu kad su zakucali, zato što je bila greška. Pričam o tome šta smo spremili i kako, ali to je deo toga, da bi menjao odbranu na utakmici moraš da budeš koncentrisan, naravno da, ovaj drugi deo se slažem, imaju kvalitet i spuštali su Mirotiću, on je neke lopte rešio, ali ono što je meni problematično kad se lomila utakmica, Mirotić je ubacio dve trojke, nije nam dole pravio problem, nego spolja. Dva šuta je pogodio. S druge strane, u tim situacijama smo tražili na taj long pas, da se onda ide dole na long pas. Da ta lopta ne bi brzo išla, to je recimo, bilo najbolje u 1/4, imali smo pritisak na igračak oji dodaje loptu. Onda nije mogao da ode lako pas, napravili smo, vratili smo se u utakmicu i poveli, a onda smo primili ona tri poena na kraju 1/4, dolazi lopta do Higinsa. Onda utakmica može da se pretvori u to kako je izašla lopta Naneliju, kako Aleksi... Sve je sastavni deo košarke, šutirali su bolje i zaslužili su da pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    29. mart 2023 | 07:19

    Najbolje sudjenje ikada... Licemeru

  • Бане

    28. mart 2023 | 23:31

    твој Партизаии је пројектован пре 3 год да освоји АБА Лигу па ништа... како може екипа која има скупе играче да одржи исти састав 3 год кад Звезда сваке године продаје и купује нове и опет освоји?? где је ту логика? чак је и онај луди Радоња излазио на крај са пројектом...

  • Nesa2701

    28. mart 2023 | 23:30

    Ja sam mislio da ste vi projektovani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA