≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Zvezda pružila čas košarke Valensiji u Pioniru: Crveno-beli san o TOP 8 fazi Evrolige i dalje traje!

Vreme čitanja: oko 8 min.

Odlična igra crveno-belih u Pioniru, besprekorna partija!

  • 59
Fakundo Kampaco, KK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde slavli su protiv Valensije sa 92:73 u meču 31. kola Evrolige, čime su nastavili svoj san o plasmanu u TOP 8 fazu Evrolige!

Zvezda je od samog početka u Pioniru pokazala da želi pobedu u ovom duelu, da su spremni da se "pobiju" i sve žrtvuju kako bi do nje došlo. Od početka je nametnut jedan ritam i nije opadao tokom skoro čitavog meča. Jedini pad u igri se desio krajem prve četvrtine, ali je sve odmah ispravljeno.

Kampaco je opet bio motor ekipe, njegova "luda energija" kao da je vukla i čitav tim. Dobar u napadu, ali i još bolji u odbrani. Pored njega, odličan doprinos je imao i Luka Vildoza koji je bio skoro pa besprekoran iza linije 6,75, pogodio je tri trojke.

Ipak, pravi "iks-faktor" na ovom meču su bili Ognjen Dobrić i Filip Petrušev. Dobrić je dao 16, dok je Petrušev dodao 19 poena., dok je i ostatak centarske linije u režiji Hasan Martin - Ben Bentil bio odličan. Takođe, dosta dobru rolu je imao i Džon Holand, koji je bio dobar u odbrani, a ubacio je i dve trojke.

Koristili su svaku priliku, skakali su u napadu, ali su i odlične kretnje imali i pratili su dodavanja Kampaca i ostalih plejmejkera. Izostanak Nemanje Nedovića, iako se u prvi mah činio kao veliki peh, nije se ni osetio.

San o plasmanu Zvezde u TOP 8 i dalje traje.

Crvena zvezda - Valensija 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11)

Zvezda: Holand 6, Vildoza 9, Lazarević 0, Kampaco 15, Mitrović 6, Martin 7, Dobrić 16, Ivanović 3, Marković 0, Kuzmić, Petrušev 20, Bentil 10

Valensija: Harper 12, Klaver 10, Puerto 2, Pradija 2, Veb 3, Lopez-Arostegi 10, Džons 12, Radebo 14, Evans 0, Dubljević 5, Hermanson 0, Rivero 3

TOK MEČA:

01:36 (86:71) - Promašio je sada i Džons, ali maši i Dobrić na drugoj strani. Opet trojka Džonsa preko ruke... Sada se svira faul nad Fakundo Kampacom.

04:37 (78:66) - Pogađa Džon Holand novu trojku! Potom i greška u napadu Valensije, ali otimaju živu loptu Fakundu Kampacu. Lopez Arostegi je promašio čitav koš, ali isto je uradio i Kampaco odmah u napadu potom. Sada pogađa Ognjen Dobrić veoma težak šut.

07:07 (73:64)  - Zvezda nije iskoristila svoj napad, ali nije ni Harper na drugoj strani, pa će crveno-beli ponovo imati priliku da iskreiraju poene. Ipak, Vildoza je promašio, ali je Harper načinio grešku u vođenju odmah potom. Kampaco se vratio u igru, odmah je otišao na liniju penala i pogodio je oba.

08:39 (71:64) - Loš blok Markovića i pravi faul u napadu. Loš napad Zvezde, Bentil ostavlja Martinu, ovaj promašuje i gube loptu. Ali odlična odbrana Holanda, koji krade loptu i dobija faul potom. Pogađa Ben Bentil uz faul! Odličan je večeras košarkaš iz Gane. Međutim, promašio je bacanje.

IV Četvrtina

00:00 (69:62) - Pogađa Petrušev i sada dva bacanja, uvećava pprednost Zvezde. Na drugoj strani je Rivero imao mis-meč protiv Vildoze, ali nije to iskoristio. Promašili su igrači Valensije i trojku, a Bentil će ići na liniju penala. Oba puta je siguran centar Zvezde. Nestao je fokus u odbrani Zvezde i to kažnjava Harper polaganjem. Vildoza je prelepo ostavio loptu za Dobrića, ali je ovaj promašio otvorenu trojku.

01:42 (65:60) - Evo i trojke Fakunda Kampaca! Ali Džons uspeva da vrati trojku već u idućem napadu. Sada je Zvezda ušla u nešto lošija dva napada, ali i odbrane, međutim, Martin krade loptu potom.

03:20 (62:56)  - Ludi koš Fakunda Kampaca, dok Dobrić pravi faul na drugoj strani. Viktor Klaver je pogodio sa polu-distance, dok je Dobrić izgubio balans i promašio polaganje. Kakva akcija Zvezde! Kampaco, Mitrović, Petrušev, svi su učestvovali i na kraju je krilni centar poentirao. Ipak, Harper pogađa uz faul i smanjuje prednost.

KK Zvezda - KK Valensija

Foto: MN Press/Marko Metlaš

 

04:55 (58:51) - Vraća trojku Ognjen Dobrić! Njegova prva iz četiri pokušaja. Ipak, sledi i trojka Viktora Klavera na drugoj strani. Usledila je nešto sporija igra na obe strane, lošiji napadi jedne, ali i druge ekipe.

06:25 (55:48) - Promašio je trojku Vildoza, ali je Petrušev uhvatio loptu na ofanzivnom skoku i odmah je poentirao. Pogodio je dva bacanja Harper, dok je potom Vildoza pokazao magiju i asistirao za Dobrića, kome nije bilo teško da zakuca. Potom sledi i propust u odbrani, što kažnjava Bojan Dubljević.

08:46 (48:43) - Pogađa Džon Radebo na otvaranju poluvremena, ali potom je Kampaco uspeo da navuče čitavu ekipu Valensije na sebe i ostavoi je Petruševu da zakuca. Odlična odbrana Zvezde donosi rezultate ponovo. Nova trojka Luke Vildoze! Tri od tri!

KK Zvezda - KK Valensija

Foto: MN Press/Marko Metlaš

III Četvrtina

00:00 (46:41) - Neverovatnu trojku pogađa Džon Radebo sada preko ruke. Pogađa potom i Bentil preko ruke iz teške pozicije.

01:37 (44:36) - Holand je sada zaspao u odbrani i Džon Radebo je pogodio trojku, da bi potom i Kampaco načinio grešku u napadu i ubeležio novu izgubljenu loptu. Urodio je presing, Zvezda je ukrala loptu, Bentil je promašio zicer, ali je Martin uspeo da poentira iz odbitka, dok je i fauliran pri šutu. Odlična odbrana Zvezde opet, ali loš napad. Kampaco i Lazarević su promašili.

03:06 (41:33) - Kakva trojka Džona Holanda! Iz skoro nemoguće pozicije je pogodio trojku za kompletnu ludnicu u Pioniru! Novi loš napad Valensije, a i Mumbru je dobio tehničku grešku, koju nije iskoristio Vildoza. Kampaco je proleteo odbranom, ostavio je Martinu loptu, a ovaj je zakucao.

04:08 (36:33) - Pogodio je jedno bacanje Luka Mitrović samo, ali je došlo vreme za tajmaut. Vratio se na parket i Luka Vildoza, dok je trojku pogodio opet Lopez Arostegi. Ali odmah vraća trojku i Luka Vildoza! Odličan je Argentinac u napadu za sad. Dobar čelendž Duška Ivanovića, nova prilika za Zvezdu!

KK Zvezda - KK Valensija

Foto: MN Press/Marko Metlaš

05:13 (32:30) - Promašio je Ivanović trojku, ali je Bentil odličan u skoku, uhvatio je loptu, a potom i poentirao pored dva igrača Valensije. Novi odlični napad, nova odlična rola Bena Bentila. Okrenuo je odbrambenog igrača, potom i poentirao uz faul, ali je promašio bacanje. Novu grešku u napadu pravi Valensija, pa će ponovo biti lopta za Zvezdu.

06:41 (28:27) - Pogađa Džejms Veb trojku sada za Valensiju. Morao je Dobrić sada preko ruke iz preteške pozicije i nije bilo koša, ali odmah i Valensija gubi loptu. Odličan je Nikola Ivanović, odradio je ono što je njegova specijalnost, naskočio je sa polu-distance i pogodio je. Uzvraća Valensija trojkom, Lopez Arostegi je ostao sam i kaznio to, ali sada i Dobrić poentira.

08:18 (24:21)- Rivero iz Valensije je promašajem otvorio drugu deonicu, a odmah ga je Mitrović "školovao" na drugoj strani i poentirao pored njega. Još jednom Mitrović igra odličnu odbranu na Riveru. Potom i odličan napad iz pik end rola, Mitrović poentira na asistenciju Ivanovića.

KK Crvena zvezda, Luka Vildoza

Foto: MN press

II Četvrtina

00:00 (20:21) - Kraj prve četvrtine. Rastrčao se Fakundo Kampaco i doneo je asistenciju za Ognjena Dobrića, koji je poentirao. Odličan je Argentinac i u napadu i u odbrani. Sada poentira i Bojan Dubljević na drugoj strani, prvi put je uradio nešto dobro na utakmici. Dok će na liniju penala Nikola Ivanović. Pogodio je potom i Harper dva bacanja, Dobrić je ostao sam na trojci, promašio je, dok je Zvezda uspela da prokocka prednost.

02:11 (17:14) - Usledila je greška Zvezde, to je iskoristio Radebo iz kontre, ali je potom Petrušev pogodio novu trojku na asistenciju Vildoze. Nova greška Luke Vildoze i to koristi Radebo. Sad je Kampaco promašio trojku, ali to nisu iskoristili igrači Valensije.

05:11 (12:7)- Kampaco je izgubio loptu, ali je odmah i oduzeo nazad, ali Martin nije precizan. Pogodio je Viktor Klaver trojku za izjednačenje. Međutim, odmah uzvraća Luka Vildoza na drugoj strani svojom prvom trojkom na meču. Potom je i Kampaco pogodio polaganje.

07:08 (7:4) - Odlično igra Zvezda u ovim momentima, još jedna prelepa akcija i to koristi Filip Petrušev koji poentira iz prodora. Na drugoj strani je neprecizan Radebo, međutim, greši i Kampaco, dok Lazarević čini treći faul u prva tri minuta utakmice.

08:28 (5:2) - Otvara Kampaco utakmica poenima iz polaganja, dok odmah na drugoj strani dolazi i promašaj Dubljevića. Argentinaci z Zvezde je pokušao da poentira ponovo, ali je faulom zaustavljen. Lepa akcija je potom usledila, Vildoza je dodao Martinu, a ovaj je iz prodora poentirao. Odmah je Džons uzvratio na drugoj strani, dok će sada i Petrušev imati dva bacanja.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde imaju skoro nemoguću misiju pred sobom, moraju da pobede sve utakmice u Evroligi do kraja, ali i da se uzdaju u druge rezultate kako bi se plasirali među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju. Idući protivnik jeste Valensija s početkom od 19 časova u Pioniru (Sport klub 1).

Crvena zvezda je već slavila protiv Valensije u njihovom duelu u Španiji, kada je igrala znatno oslabljena jer nije mogla da računa niti na Luku Vildozu, niti na Fakunda Kampaca koji je imao problema sa registracijom. Crveno-beli su tada slavili sa 77:75 i to nošeni Nemanjom Nedovićem i Filipom Petruševim.

Petrušev je tada postigao 25 poena, dok je imao i devet skokova, čime je zaslužio indeks od 36, a najveću pomoć je imao u Nemanji Nedoviću. Dosta toga se promenilo od tog duela koji je odigran na Badnje veče, pa Zvezda može da se nada i pobedi, jer su ojačani upravo za argentinski dvojac.

Međutim, ostavlja se pitanje da li su i koliko su spremni igrači Zvezde, jer Nemanja Nedović nije radio trening pred meč, dok je i sam klub odložio meč protiv Mornara zbog virusa koji je zadesio igrače.

Zvezda osim pobede koja je pod "moranjem" mora da očekuje i rezultate drugih klubova, kako bi održala svoje šanse za plasman u TOP 8. Na kraju krajeva, samo jedno je sigurno - pun Pionir će dočekati goste iz Španije i u ovom duelu.

Video: Kuzmić pred Valensiju: Cilj je zaustaviti Dubljevića, uvek idemo na pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    29. mart 2023 | 20:48

    Ehh koliko je ispusteno dobijenih utakmica, trebalo se lagano uci u 8

  • miro

    29. mart 2023 | 21:10

    Sta rece limar pre neki dan covek koji se razume u kosarku kao ja u bocanje Srpski ponos igra rekreativno.To samo preitiv rumenkovih kamerunaca igramo jer je sasvim dovoljno.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪💪💪💪💪💪💪🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏👍

  • enky

    29. mart 2023 | 19:39

    A što brzo ozdraviše, ne smeju u Crnu Goru ni priviriti znaju da ih je poraz čekao, ali njihovim muljažama došao je kraj, ove sezone im niko ne može pomoći, opet se vraćaju u rupu u kojoj su bili preko 40 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA