Vreme čitanja: oko 2 min.

"Idemo na pobedu protiv svakog, sad je najvažniji deo sezone": Dobrić ne razmišlja o TOP 8 fazi Evrolige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krilni košarkaš Crvene zvezde bio je jedan od najboljih igrača u pobedi protiv Valensije

  • 1

Crvena zvezda je održala pravi košarkaški čas Valensiji u svom Pioniru i slavila je sa 92:73, čime su nastavili svoje nade o plasmanu u TOP 8. Jedan od najboljih košarkaša u crveno-beloj ekipi bio je i Ognjen Dobrić, koji je postigao 16 poena.

Dobrić je nakon meča sumirao utiske, gde je rekao da je ovo važna pobeda za tim na psihološkom planu, ali i o načinu na koji je odigrala Crvena zvezda u ovom meču.

- Jako bitna pobeda za nas, za samopouzdanje, igrali smo dobro 40 minuta, nismo imali padova kao u prethodnom periodu. Bilo je dobro, pogotovo u odbrani. Bilo je vidljivo kako smo imali energiju i u napadu i u odbrani - rekao je Dobrić, koji je potom apostrofirao i ovaj meč sa Valensijom, kao i prethodni sa Baskonijom.

On je istakao da su upravo ta dva meča slika i prilika kako Crvena zvezda treba da izgleda.

- Dve utakmice protiv Baskonije i Valensije su bile bez padova, da li se išta promenilo, više smo fokusirani na teren, više smo fokusirani na ono što se dogovorimo sa trenerom, što spremimo na treningu. Zašto se dešavaju? Ne znam, ne mogu da kažem, više ih nema, sada ide ono najbitnije, borba za trofeje, tako da... Ovako treba da izgleda, ovakvu koncentraciju treba da imamo.

Na meču je bio i Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera ikada, trenutno drugi reket sveta. Za njega je Dobrić rekao da je posebna motivacija.

- Uvek je posebno inspiracija kad Novak dođe, znači nam. Kad vidimo njega pored terena, dao nam je vetar u leđa uz publiku

Idući meč Zvezda igra u petak, 31. marta u Lionu, gde će gostovati ekipi Asvela.

- Imamo dan da se spremimo, oporavimo, idemo tamo s jednim ciljem, a cilj je uvek pobeda. Kalkukaclije oko nastavka, TOP 8, ne razmišljamo, idemo da pobedimo svakog. Matematički postoje kalkulacije, ali ne bavimo se time, mislim, otkad smo fokusirani na teren i na igru, sve izgleda kako treba, manje treba da se bavimo kalkulacijama, a više da se bavimo onim što treba da radimo.

Video: Rekli smo Đokoviću da je jedini ujedinio Delije i Grobare na košarci: Pa, ne znam baš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA