Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda je uhvatila zalet, Francuska naredna stanica: Crveno-beli imaju najlakši zadatak, opet bez Nedovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli u petak od 21 sat igraju u Francuskoj, posle toga završavaju regularni deo sezone mečevima sa Olimpijakosem i Fenerbahčeom u Beogradu

  • 3
Košarka Evroliga Crvena Zvezda Asvel Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da očekuje težak meč protiv Asvela u 32. kolu Evrolige, pošto će crveno-beli na ovoj utakmici igrati bez Nemanje Nedovića i Branka Lazića. Crvena zvezda će u petak od 21 sat gostovati ekipi Asvela u Vilerbanu. Crveno-beli su u prethodna dva kola na svom terenu pobedili Baskoniju i Valensiju i zadržali šanse, istina minimalne, da se plasiraju u Top 8 fazu.

Srpski i regionalni šampion je u novembru prošle godine na debiju Ivanovića na klupi crveno-belih pobedio Asvel 71:67.

- Asvel je super atletska ekipa. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija. Međutim, oni su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu - rekao je Ivanović, prenosi zvanični sajt kluba.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić izjavio je da ekipa ide u Francusku sa ciljem da pobedi Asvel.

- Ne razmišljamo o kalkulacijama za TOP osam, idemo da pobedimo svakog. Matematički postoje kalkulacije, ali ne bavimo se time. Od kada smo fokusirani na teren i na igru, sve izgleda kako treba, manje treba da se bavimo kalkulacijama, a više da se bavimo onim što treba da radimo - rekao je Dobrić.

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco je istakao da Crvena zvezda putuje u Francusku da odigra najbolje što može.

- Ako želimo da pobedimo, moramo da budemo pametni, ali i puni energije, borbenosti... To je jedini način da tamo trijumfujemo - zaključio je Kampaco. Crvena zvezda je 12. na tabeli Evrolige sa 14 pobeda i 17 poraza, dok je Asvel poslednji sa skorom 8/23.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    30. mart 2023 | 17:09

    Sad kad je uhvatila zalet, mislim da postoje realne šanse da bude 14-ta, naravno ako joj se osmehe sreća i poklope jod neki rezultati.

  • BOBA

    30. mart 2023 | 22:52

    Da nije bilo povreda Nedovića,Dobrića i Vildoze i da je dozvoljeno Kampacu da igra kada je pitpusao druga bi se priča danas pričala,plus nam sudije otele tri pobede,bila bi Zvezda peto ili šesto mesto što i zaslužuje ali čestitke Partizanu za ulazak u top 8,zasluženo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA