≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo šta treba da se desi da Partizan već danas obezbedi Top 8 i koji rezultati drže Zvezdu u životu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogo toga bi moglo da bude jasnije nakon kompletiranog 32. kola Evrolige

  • 8
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Evroligino 32. kolo biće kompletirano večeras, 31. marta kada će biti odigrano šest utakmica, među kojima su i mečevi Partizana i Crvene zvezde.

Crno-beli igraju veliki meč protiv Real Madrida u punoj Areni, a nema sumnje da nas ponovo čeka neviđeni spektakl na tribinama.

Partizan će na krilima neverovatne podrške koju ima pokušati da dođe do pobede, koja bi već večeras mogla da mu donese plasman u Top 8.

Da bi se to ostvarilo, Partizanu je neophodno da pobedi Real Madrid, a da ili Žalgiris izgubi od Valensije, ili Baskonija od Fenerbahčea.

KK Partizan KK Olimpijakos Foto: MN Press

Nema sumnje da je ovo prilično nezgodno za crno-bele, jer Real Madrid ima možda i najbolju ekipu u Evroligi i jedan su od glavnih favorita za titulu, a istovremeno se bore i za prvo mesto sa Olimpijakosom, pa ima i takmičarski motiv izuzetno jako izražen.

Takođe, i Žalgiris je favorit na svom terenu protiv Valensije, a kod kuće igra i Baskonija protiv Fenerbahčea.

Zvezda će u petak od 21.00 igrati protiv Asvela u gostima. Crveno-bele samo pobeda ostavlja u trci za Top 8. Ali, već večeras bi nada mogla da se ugasi za sve navijače Zvezde, čak i u slučaju da pobede.

KK Zvezda - KK Valensija Foto: MN Press/Marko Metlaš

I Zvezdi kao i Partizanu odgovara da Žalgiris i Baskonija izgube svoje mečeve. Pošto i Žalgiris i Baskonija imaju dve pobede više od Zvezde, a imaju i bolji međusobni skor od crveno-belih, faktički bi njihove pobede izbacile crveno-bele iz dalje trke.

Zvezdi takođe odgovara i da Partizan izgubi od Reala i hipotetički Zvezda može da sustigne večitog rivala u slučaju da pobedi sve tri utakmice do kraja, a Partizan izgubi sve tri. U tom slučaju bi bili poravnati na tabeli sa po 17 pobeda, s tim da tu Zvezda ima bolji međusobni skor.

Naravno, postoji i posebna kalkulacija ako više dva tima budu izjednačena na tabeli, u tom slučaju se primenjuje posebno pravilo, za koje postoji pet različitih kriterijuma, o kojima smo već pisali.

Video: Obradović o ubitačnom rasporedu pred Real: Videćemo da li će nam značiti dan više što smo imali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA