≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Partizan uništio Real: Crno-bela žurka u Areni, ali Top 8 još ne može da se slavi!

Vreme čitanja: oko 8 min.

Ozbiljna fešta u Beogradu koja nije mogla da bude pokvarena ni vestima iz Španije

KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana napravili su pravi podvig u 32. kolu Evrolige savladavši Real Madrid u Areni sa 104:90, ali crno-beli i pored ovog uništavanja velikana još uvek nisu sigurni za Top 8!

Četa Željka Obradovića bi već večeras napravila slavljeničku žurku u Beogradu da je Fenerbahče slavio na gostovanju Baskoniji, ali je španski predstavnik napravio veliki preokret i zadržao šanse da pomrsi račune beogradskom timu.

Sa ovakvom igrom, Partizan zaista ne bi trebalo da se plaši da će do kraja ovog dela takmičenja da obezbedi Top 8, a kako se već navodilo, najveći zicer će biti protiv Panatinaikosa, jer crno-beli još uvek drže sve u svojim rukama i potrebna mu je još jedna pobeda u poslednja dva meča.

Pogotovo ovom pobedom, poslata je poruka ostalima da nema šale, jer preko 100 poena u košu Reala je pismo koje svakog plaši.

Ono što je interesantno je što su svi igrači crno-belih prilično podjednako doprineli ovom velikom podvigu.

Najefikasniji su bili Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 16 poena, jedan manje je ubacio Dante Eksum, dok je Džejms Naneli stao na 14 poena.

KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Kod gostiju, Džanan Musa se istakao sa 22 poena, ispratili su ga Gabrijel Dek i Mario Hezonja sa po 17 poena, ali je defanziva Madriđana totalno podbacila, a bila je pod strahovitim udarom sa svim pozicija.

U startu je bila klackalica, crno-beli su pokušavali da održavaju korak sa Realom koji je tada imao šta da pokaže, ali je igra počinjala da bude sve brža.

Možda Obradović nije imao to previše na umu, čak su ga neke greške navodile na tajm-aut kako bi smirivao priču, ali je brzina posle toga postala odlika beogradskog kluba.

KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Odvojio se Partizan već do poluvremena i znalo se da će u međuvremenu biti udara snažnih gostiju koji se bore za vrh tabele Evrolige.

Desila su se dva udara, jedan je ublažen, a drugi je totalno odbačen.

Da je neko rekao navijačima Partizana da u poslednjih 3-4 minuta neće ni biti drame, a da će pritom ubaciti preko 100 poena madridskog Realu, teško bi verovao.

Crno-belima ostaju još mečevi sa Monakom i Panatinaikosom.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (104:90) - Gotovo! Partizan je ubedljivo slavio protiv "kralja"!

9. minut (102:90) - Hezonja jedini budan u Realu...

8. minut (100:82) - Razlika ne pada i već kreće žurka u Areni.

7. minut (98:78) - I +20 za Partizan! Neverovatna igra sada protiv pogubljenog Reala koji se već pomirio sa sudbinom.

6. minut (94:76) - Kakav šou crno-belih! Totalni delirijum u Beogradu, Naneli diže publiku na noge i sada je pobeda više nego izvesna.

5. minut (90:76) - Tavares ide napolje, peta lična greška i sada veoma težak posao za Madriđane u Beogradu. Razlika je prevelika, na +14. Ali, nije kraj dok nije kraj.

4. minut (89:76) - Smailagić trojkom poništava poene Deka! Dvocifrena razlika je sada realnost Reala.

3. minut (86:74) - Odlična rola Danila Anđušića koji ide na klupu, a umesto njega je na terenu Naneli. Prolaze crno-beli kroz reket madridske petorke kao kroz sir, samo je pitanje da li će floter biti uspešan ili ne. Nakon toga sledi skok koji je sada Realov. Nema opuštanja, ali vreme polako prolazi.

2. minut (84:74) - Odbrana Reala praktično ne postoji u ovom meču. Ne bi bilo čudno da Partizan upiše i preko stotke u ovom susretu. Zasigurno, ostaje velika razlika.

1. minut (84:71) - Anđušić otvara poslednju deonicu sa 2/2 sa penala, a onda stiže i trojka Ledeja koji je rasplamsao strasti u Areni! Tajm-aut Madriđana.

KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

III ČETVRTINA

10. minut (78:71) - Partizan će u poslednjih deset minuta sa +6 i sigurno još ništa nije rešeno. Crno-beli krajem oka prate šta radi Fenerbahče koji mora da pobedi Baskoniju da bi već večeras Top 8 bio rešena stvar.

9. minut (72:67) - Nesportska za Papapetrua je totalno vratila Madriđane sada u igru. Novi udar Madriđana u dva napada i ponovo je samo -5.

8. minut (72:64) - Nije baš zadovoljan Obradović nekim izgubljenim loptama, a Hezonja to odmah kažnjava novom trojkom. Lesor, na sreću Partizana, prikucava jedan promašaj.

7. minut (68:57) - Samo Hezonja drži goste u igri. Pogodio je jednu, ali ne i drugu trojku u narednom napadu. Partizan odoleva ovim udarima i čuva se na sigurnoj distanci.

6. minut (66:56) - Sprečen je totalni povratak Madriđana i Arena je probuđena. Panter i Eksum su "dozvali" tajm-aut gostiju, jer je je sa +5 brzo otišlo ponovo na +10.

5. minut (61:55) - Pet minuta je bilo potrebno Realu da se spusti makar poen isod dvocifrene razlike. Lesor je uzvratio, ali je Hezonja pogodio za tri.

4. minut (59:48) - Ušlo se ponovo u veoma brz ritam i odbrane su totalno otvorene. Pretežno vidimo mismeč u reketu.

3. minut (57:45) - Promašio je Hezonja oba penala, što mu nije baš svojstveno. Igra se prsa u prsa što se tiče ove deonice.

2. minut (57:45) - Hezonja i Dek uspevaju da nastave košgeterski niz Madriđana od koji se očekuje odgovor i tu Partizan mora da bude oprezan.

1. minut (55:41) - Taman kada je delirijum zbog trojke Avramovića, stigao je odgovor sa druge strane Deka. Ipak, nije bilo stajanja, već je Panter iznudio treću ličnu grešku Tavaresa i pogodio 2+1.

II ČETVRTINA

10. minut (49:38) - Partizan nastavlja da gura ka Top 8! Madriđani ssu primili čak 49 poena u prvom poluvremenu, a crno-beli idu ka pobedi koja bi bila taman pola posla za narednu fazu takmičenja. Naime, prati se situacija iz Španije gde Baskonija gubi od Fenera i ako Turci budu slavili, Partizan je siguran učesnik Top 8.

9. minut (47:36) - "Zida" Naneli i pogađa u padu i prvi put vidimo dvocifrenu razliku. Real je u bunilu Arene.

8. minut (45:36) - Sada je već osetna razlika, najveća do sada. Rodrigez je ušao u igru i odmah faulirao Nanelija koji je bio siguran sa slobodnih bacanja. Ono što je totalno nesvojstveno Realu jeste da ne može uopšte da zatvori reket u Beogradu i da mu odatle konstantno stiže promena rezultata, a i zakucavanje Lesora!

7. minut (39:34) - Panter u 15 sekundi postiže četiri poena sa dva šuta u okviru reketa. Sada crno-beli i dobijaju ovom brzom igrom, ali i ne baš pametnim faulom Hezonje.

6. minut (35:34) - Partizan je toliko žurio i pojačavao tempo da je u ovom momentu Ledej, umesto da se krene ka većoj razlici, izgubio loptu, a sa druge strane je stigla trojka koja je opasno naljutila Obradovića. Totalno rastrzana igra na obe strane posle tajm-auta.

5. minut (35:31) - Ovo vođstvo Obradovićeve čete sada traje već duže vreme, ali Real je i dalje u jednom ritmu koji mu ne dozvoljava da lako poentira iz igre.

4. minut (33:29) - Sve što rade Madriđane, rade sa penala. Ofanzivno su stali, a Panter se polako budi za Partizan i daje prve poene.

3. minut (31:27) - Čini se da je momentum na strani crno-belih. Hrabro se ulazi pod koš i pored Tavaresa i Poarijea. Od samog starta četvrtine, čini se da Partizan može i veći kolač da zakine ovom igrom. Ledej precizan sa slobodnih bacanja.

2. minut (26:25) - Evo prvog vođstva Partizana posle 9:8. Naneli je pogodio, a moglo je da bude i ubedljivije samo 10 sekundi kasnije kada je ukradena lopta, ali je Lesor bio neartikulisan u kontri.

1. minut (24:25) - Ne dozvoljava beogradska ekipa protivniku da se odvoji. Posle slobodnih je Real bio na +4, ali Eksum pogađa za tri!

I ČETVRTINA

10. minut (21:23) - Samo koš prednosti za Madriđane nakon prve deonice. Hanga i Musa su ubacili po šest na gostujućoj strani, dok kod Partizana istaknutu brojku ima Smailagić sa pet ubačenih poena.

9. minut (21:21) - Obradović je definitivno komandovao da se pokuša preko Lesora, da se dapadnu teškaši u reketu Madriđana. Za sada, Francuz se dobro nosi i poentira.

8. minut (19:20) - Musa nastavlja svoju seansu sa polaganjima, a isto merom je pokušao Eksum da vrati na drugoj strani, ali je morao preko slobodnih bacanja (2/2).

7. minut (13:18) - Papapetru je pogodio, a onda se požalio da je i fauliran pri šutu. Ništa nisu reagovale sudije, ali jesu na drugoj strani kada je Džanan Musa imao 2+1. Real je na +5.

6. minut (11:15) - Dve izgubljene lopte i dva laka polaganja Abaldea i Hezonje. Iznerviran lošim odlukama svojih igrača, Obradović zove tajm-aut.

5. minut (9:11) - Prebrzo se igra. Dosta pogrešnih pasova na obe strane, a za Partizan su trenutno najopasniji Hanga i Tavares.

4. minut (7:8) - Ponovo Hanga iza linije uspešan i evo drugog vođstva za Real. Za sada, 2/4 sa penala za crno-bele.

3. minut (6:3) - Ukradena lopta i trojka Trifunovića! Partizan je prilično agresivan na oba kraja terena u uvodnim minutima. Vidiljva je bitnost ovog susreta.

2. minut (3:3) - Hanga pogađa za tri, a onda prvi egal posle 1/2 sa slobodnih Trifunovića.

1. minut (2:0) - Partizan je poenterski otvorio ovaj susret, dok je na drugoj strani Hezonja promašio čitav obruč. Situacija u Areni je jako napeta, a hala je puna do poslednjeg mesta.

PRE MEČA

Partizan ima novu priliku da obezbedi nastavak avanture u elitnom evropskom takmičenju.

Kako?

Naime, Partizanu je neophodno da pobedi Real Madrid, a da ili Žalgiris izgubi od Valensije, ili Baskonija od Fenerbahčea.

Nema sumnje da je ovo prilično nezgodno za crno-bele, jer Real Madrid ima možda i najbolju ekipu u Evroligi i jedan su od glavnih favorita za titulu, a istovremeno se bore i za prvo mesto sa Olimpijakosom, pa ima i takmičarski motiv izuzetno jako izražen.

Takođe, i Žalgiris je favorit na svom terenu protiv Valensije, a kod kuće igra i Baskonija protiv Fenerbahčea.

Video: Neverovatan broj kapitena i košarkaških legendi Partizana i Reala na jednom mestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Top

    31. mart 2023 | 23:28

    Usli ili ne ušli u top 8 hvala momcima na svoj borbi i radosti što su nam doneli do sada.

  • Kile

    31. mart 2023 | 21:40

    Volim Zvezdu,volim Partizan.U Evropi navijam i za jedne i za druge.U vecitim navijam za Partizan.Nepojmljivo mi je da navijam za Efes ili Real ako igraju protiv srpskog predstavnika

  • Molder

    31. mart 2023 | 21:38

    Real je mocan i Jak kao crna zemlja Ali Partizan uvek najbolje odigra bas sa takvim ekipama,mnogi "mocnici" su popadali pa moze i ovaj veceras a plus jos uz najbolje,najludje,najvatrenije od najvatrenijih navijace i uvek mocnu podrsku koju daju,moze Partizan cak i nemoguce!! IDEMO Grobari,srcem junackim i dusom ispunjenom do kraja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA