Vreme čitanja: oko 2 min.

"Partizan može i do fajnal-fora, ovaj dres mi je svetinja": Legendarni Lončar pričao o crno-belima, a i Realu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su slavili protiv legendi, a Lončar je jedan od košarkaša koji je igrao za oba kluba

  • 3
Nikola Lončar

Foto: Telegraf

Dok se sve sprema za meč 32. kola Evrolige između Partizana i Real Madrida, legenda ova dva tima su pružila i lep uvod. Legendarni košarkaši crno-belih su slavili protiv svojih "vršnjaka" iz Španije sa 65:61, čime su na neki način i dali vetar u leđa mlađim "kolegama".

Bila je ovo i lepa prilika u Beogradskoj areni da se vide mnogobrojne legende srpske košarke, ali i španske, dok su neki imali i poseban tretman. Među "posebnima" su Novica Veličković i Nikola Lončar, koji su poluvreme igrali na jednoj strani, a drugo za drugu ekipu, jer su tokom karijere igrali za oba tima.

Nikola Lončar je zato stao pred novinare i odmah je ostao oduševljen idejom o ovakvoj utakmici.

- Sve je super, ideja je odlična, lepo je videti stare prijatelje i pričati s njima i s jedne i s druge strane. Lepa inicijativa, posle ko zna koliko vremena smo odigrali utakmicu, mi stariji, ali i mlađi. Lepo iskustvo.

On je rekao da je igrao za oba tima, ali da dres Partizana nema cenu i ne može se porediti ni sa čim.

- Dres Partizana je svetinja, igrao sam u Realu, ali Partizan je kuća, pripadamo Partizanu svi koji smo prošli, odavde ostvartili karijeru, život... Na kraju krajeva se ostvarili kao ljudi, Partizan je uvek u srcu.

Lončar je povrh toga istakao i da očekuje da Partizan slavi protiv Reala.

- Velika utakmica, više za Partizan nego za Real Madrid. Mislim da Partizan ima tri meč lopte, jedna je večeras, iamju pritisak da je to poslednja, ali Partizan ima kvalitet da odigra dobru utakmicu, mogu da se takmiče, iako imaju dužu rotaciju i kvalitetniji tim. Partizan je po meni u zadnja 2-3 meseca ekipa koja igra najbolju košarku u Evroligi, nadam se da će i večeras biti tako i da će pobediti Real

Upitali su ga i o tome koliko ekipa crno-belih može u TOP8, a on smatra da mogu i do fajnal-fora

- Pa znaš šta, ja mislim korak po korak. Prvo TOP 8, onda niko ne želi da vidi Partizan kao rival u četvrtfinalu, to je evidentno. To sam video, Partizan je u svakoj utakmici od početka Evrolige bio konkurentan sa svima, početak nije bio dobar, ali kasnije kad su se sklopile kockice, Partizan je počeo da igra onako kako treba. Drži formu, drže je dosta dugo, nadam se da će ostati do kraja sezone, što će biti teško. Mislim da Partizan jedanput u TOP8, posle nema šta da izgubi, može da igra opušteno, bez pritiske, to može biti dobro i neka iznenade nekog na strani i eto ih na fajnal foru.

Za kraj, otklonio je Lončar i dileme o tome da li će Partizan imati veteransku ekipu

- Ne igraju, oni igraju na svaka dva meseca, teško je organizovati se, svako ima svoje obaveze. Ovako je lepa siuacija da se skupimo svi, malo smo stari za te lige.

Video: Ovo treba da nam postane tradicija, divno je videti ove ljude: Novica Veličković podržao kolege

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA