≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezdina "pirova pobeda" u Francuskoj: Crveno-bela dominacija protiv Asvela, domaćin dao samo 7 poena u 4/4!

Vreme čitanja: oko 7 min.

Vrhunsku partiju je pružila Crvena zvezda u ovom meču

  • 55
Košarka Evroliga Crvena Zvezda Asvel

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su pobedu u 32. kolu Evrolige protiv Asvela u Francuskoj sa 76:60, međutim, ova pobeda i nema neki značaj za ekipu s Malog Kalemegdana jer su izgubili i najmanju priliku da se domognu TOP 8 faze.

Crvena zvezda je u Francusku otišla bez Nemanje Nedovića, ali je i dalje bila mnogo veći favorit, s obzirom na to da domaći Asvel ima 10 poraza u nizu. Međutim, sam početak utakmice nije bio baš obećavajući za Zvezdu.

Nando De Kolo je bio glavni igrač u redovima Asvela, nije promašivao, a pogađao je u serijama. Ipak, kako se poluvreme bližilo, tako je Zvezda podizala svoju igru. Ben Bentil je bio taj igrač koji je svojom energijom igrom i nosio Crvenu zvezdu.

Pored Bentila, odličan je bio i Luka Vildoza, kako je rekao Argentinac, "Luka se vratio" i to je demonstrirao u ovom meču. Sve mu je išlo od ruke, da bi i šuteve promašivao, ali opet, zaličio je na igru onog starog Vildoze.

Imao je Asvel vođstvo, ali se kompletno urušio u drugom poluvremenu. Koliko su bili slabi, govori i činjenica da su postigli samo sedam poena u poslednjih 10 minuta.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 18 poena, Fakundo Kampaco je dodao 11, ali je imao i dobru rolu sa šest skokova i šest asistencija, dok su odlični bili i Luka Vildoza i Ben Bentil sa po 10 poena. Kod Asvela je najraspoloženiji bio Nando De Kolo sa 14, dok su po 11 postigli Di Kost i Šarl Kaudi.

Asvel - Crvena zvezda 60:76

TOK MEČA UŽIVO:

00:00 (60:76) Kraj meča, pobeda Zvezde!- Prvo slobodno bacanje je promašio Retin Obasohan, dok je drugo pogodio. Promašio je Lazarević za tri poena, ali to je popravio Ognjen Dobrić, dok je i De Kolo promašio trojku.

06:07 (53:65) - Promašio je trojku Kampaco, ali je Dobrić pogodio nakon ofanzivnog skoka Filipa Petruševa. Zaspala je Zvezda u odbrani, ostao je sam Ivs Pons, ali njegov šut nije ušao. Izgubljenu loptu pravi Stefan Lazarević, ali nakon čelendža se vidi da je De Kolo poslednji igrao, međutim, svakako je došlo do nove izgubljene u nastavku akcije.

08:22 (53:60) -Pokušao je Dobrić da postigne trojku odmah na početku četvrtine, ali lopta nije htela u koš. Odlična obdrana Zvezde i Pons promašuje trojku. Na liniju bacanja ide i Fakundo Kampaco, gde ubacuje oba. Nova akcija Kampaca sa igračima Zvezde, sada je Dobriću ostavio i ovom nije bilo teško da pogodi.

IV Četvrtina

00:00 (53:56) - Kraj treće četvrtine! Aleks Tajus je pogodio i smanji prednost, dok je Dobrić promašio šut na kraju deonice.

01:17 (51:54) - Vildoza je nastavio da promašuje šuteve, ali je i dalje najefikasniji sa 10 poena. Pogađa Di Bost trojku za Asvel, kojom prilaze ponovo na poen zaostatka. Kampaco je krenuo u prodor ali je fauliran, pa će biti lopta sa strane. Pokušao je potom Kampaco ponovo za dva poena, ali je promašio, dok je u nastavku Luka Mitrović izgubio loptu, dok je Kampaco ponovo ukrao loptu i otišao je sam u napad protiv svih, ali je ostavio loptu za Petruševa.

03:50 (48:52) - Di Bost je doneo izjednačenje, ali je odmah Zvezda vratila vođstvo preko Kuzmića. Poentira odmah i Kampaco potom.

06:02 (44:46) - Kampaco je ostavio loptu Stefanu Markoviću, a ovaj pogađa trojku. Odlična odbrana Bentila, krade loptu, a potom i zakucava u kontri. Loši napadi Asvela, ali i dobra odbrana Zvezde su doneli novi napad. Međutim, sada ni Zvezda u ofanzivi nije bila bolja, već je Kuzmić promašio sa poludistance.

07:44 (44:41) - Otvara promašajima Asvel ovu treću udeonicu, dok Zvezda pogađa preko Kampaco i Kuzmić i smanjuje na samo jedan poen prednosti. Zakari Rišar pogađa dvojku, dok potom Asvel ima izuzetno loš napad gde promašuju otvorene šuteve. Prilika za Zvezdu da povede.

III Četvrtina

00:00 (42:37) - Evo i još poena za Asvel, Kaudi je postigao poene, dok je Kampaco potom izgubio loptu. Vildoza je potom dobio dva bacanja, ali je samo jedan put bio precizan. Međutim, De Kolo je prvi put promašio na meču, što kažnjava Mitrović brzim poenima. Nova greška Asvela, a to sada kažnjava Vildoza i postiže dvojku.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga

Foto: Nikola Tomić

03:07 (39:32) - Ponovo poentira Nando De Kolo na drugoj strani, njegov 11 poen na meču. Džona Matjuz je promašio trojku, ali će Asvel imati novi napad. Pogodio je Fol sada ispod koša. Zaradio je faul sada i Fakundo Kampaco koga su sapleli u napadu. Veoma je naivno napravio faul Dobrić nad De Kolom, koji je pogodio tri bacanja. Kampaco je uzvratio, ali je trojku postigao i Zakari Rišar.

05:32 (28:30) - Pogodio je Džona Matjuz polaganje, ali je Stefan Marković promašio torjku potom. A usledilo je moćno zakucavanjae Filipa Petruševa. Centar Zvezde je potom načinio faul nad Džonom Matjuzom, koji je iskoristio oba bacanja. Evo i trojke Ognjena Dobrića.

07:32 (25:25) - Retin je poentirao uz faul, ali je zbog povrede morao van igre, a umesto njega je bacanje izveo Di Bost koji je i bio siguran. Napravio jep otom Luka Vildoza izgubljenu loptu, što je kaznuo Di Bost još jednom trojkom. Lepa akcija sada Vildoze i Mitrovića, gde je centar iz veoma teške pozicije uspeo da pogodi.

08:49 (19:23) - Džona Matjuz je izgubio loptu na startu druge deonice i to kažnjava Luka Vildoza koji postiže trojku, a potom postiže i Džon Holand, koji je očigledno pronašao samopouzdanje.

II Četvrtina

00:00 (19:17) - Kraj prve četvrtine! Nastavio je Martin sa odličnim igrama, centar Zvezde je pogodio koš, dok je uz faul bio siguran i sa slobodnih bacanja. Na drugoj strani je Nando De Kolo pogodio oba bacanja. Došlo je do lošijeg napada Zvezde, što koristi Pons i donosi poravnanje rezultata. Ispala je odbrana Zvezde i Tajus je zakucao loptu. Evo i novih poena za Asvel, ali ima Vildoza dva bacanja i oba pogađa. Pokušao je Argentinac sada da oduzme loptu, nije uspeo, ali je naterao ekipu Asvela na grešku. Ipak, Holand je promašio trojku.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga

Foto: Nikola Tomić

03:00 (11:12) - Pogađa Bentil i novu trojku, najbolji je igrač Zvezde trenutno sa osam poena. Poentirao je i Dobrić, dok je sada Vildoza promašio trojku, ali se i Fol ispromašivao na drugoj strani. Do baanja je stigao sada i Kaudi, koji je pogodio oba. Loš pas Dobrića i Asvel ima priliku da da dođe do vođstva. Ipak, promašio je Kaudi, međutim, Kampaco je promašio torjku.

05:55 (9:7) - Luka Vildoza je uspeo da dođe do poena, iz svog drugog pokušaja, dok je odmah uzvratio i De Kolo. Argentinac je potom umal oizgubio loptu, ali je uspeo da je doturi do Bena Bentila koji je poentirao ispod koša, međutim, ponovo pogađa De Kolo, ali ovoga puta uz prekršaj Lazarevića, te koristi i dodatno bacanje.

07:24 (4:3) - Krenula je Zvezda sa napadom, ali je posle gužve ispod koša Luka Vildoza izgubio loptu, da bi potom Jusufa Fol dobio faul. U nastavku akcije je Kaudi postigao poen, da bi potom isto uradio i Nando De Kolo, koji je poentirao pored Kuzmića. Ipak, uzvratio je Ben Bentil trojkom.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju da žive svoj san i da se nadaju o plasmanu u TOP 8 fazu Evrolige, pošto će od 21 sata (Sport klub 3) igrati meč 32. kola ovog takmičenja protiv Asvela na gostujućem terenju, gde je pobeda imperativ.

Crvena zvezda se nalazi u poprilično lošoj situaciji kada je reč eventualni plasman u TOP 8 fazu, njima toliko toga "visi o koncu", a više zavisi i od drugih, nego li sama od sebe. Jasno je da samo sve preostale pobede donose neku šansu, minijaturnu, ali šansu, no ipak, dosta toga zavisi i od Baskonije i Žalgirisa.

Žalgiris je slavio protiv Valensije, čime je zatvorio vrata ka TOP 8 fazi za Crvneu zvezdu, ali crveno-beli i i dalje imaju šanse da se našu u toj fazi takmičenja, ali samo ako Partizan, Baskonija i Efes izgube sve utakmice do kraja, a Žalgiris ubeležio još bar jednu pobedu.

Asvel je sa druge strane trenutno poslednjeplasirana u Evroligi, pa je zbog toga Zvezda i favorit, a ukoliko se dodaju i prethodne dve pobede u ovom takmičenju, crveno-beli čak i u oslabljenom sastavu imaju značajne šanse.

Video: Vildoza priznao sve: Imao sam probleme zbog devojke! Svađao sam se sa trenerom i saigračima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA