≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić i Dalas tonu sve dublje: Mavsima "visi" plej-of posle košarkaške lekcije Majamija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dalas očekuje velikaborba za mesto u plej-ofu

  • 2
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalasa nastavljaju sa serijom loših rezultata, pa su tako doživeli i šesti poraz u poslednjih sedam mečeva. Ovoga puta, protiv Maveriksa je slavio Majami na svom terenu 129:122, a odličnu partiju prikazao je Džimi Batler sa 35 poena.

Sa druge strane, kao i tokom cele sezone, Luka Dončić je bio taj koji je predvodio tim iz Teksasa. Luka je ubacio 42 poena, 100 skokova i 8 asistencija. Ovaj poraz uticao je da Dalas izgubi šanse za direktan plsman u plej-of, pa će do kraja regularnog dela morati da se bore za sedmo i osmo mesto.

Od starta meča bilo e jasno da Dalas nema mnogo šansi u ovom duelu, naročito jer su domaći već u prvoj deonici ubacili čak 44 poena i imali 13 poena prednosti. Do kraja, Maveriksi su uspeli da uhvate priključak, ali ne da naprave i ozbiljniji preokret koji bi uticao na promenu krajnjeg ishoda duela.

Video: Fantastična asistencija Luke Dončića protiv Majamija

Džimi Batler je predvodio Majami sa 35 poena, a imao je 12 asistencija i tri skoka, Pratio ga je Kodi Zeler sa 20 poena i osam skokova, Maks Strus je dodao 18 poena uz šest trojki, a Tajler Hiro 15, a Kevin Lav je dodao 18 poena,

Video: Luka Dončić odigrao odličan meč i porazu svog tima

U timu Dalasa, pored Dončića, Tim Hardavej Džunior ubacio je 31 poen, a Kajri Irving 23 poena.

U drugom meču odigranom u noći između subote i nedelje Pelikansi su slavili u duelu sa Klipersima 122:114.

Brendon Ingram  je u pobedničkom timu upisao 36 poena, Jonas Valančijunas je dodao 23 poena, dok su Mekolum i Marfi pomogli sa po 19 poena.

Sa druge strane, Lenard je postigao 40 poena, pratio ga je Rasel Vestbruk sa 24 poena uz devet asistencija, a Ivica Zubac imao je učinak od 15 poena i šest uhvaćenih lopti.

NBA rezultati:

Majami - Dalas 129:122

Nju Orleans - LA Klipers 122:114

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    2. april 2023 | 08:51

    Dončić 100 skokova.... Sta, zar je skakao u mjestu.. Heee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA