≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tomašević za Telegraf: "Poznajem Željka, nikada njegova ekipa nije bila ovako borbena, ovo nema niko u Evropi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tomašević se nada da će narednih sezona oba srpska tima, Partizan i Crvena zvezda, igrati Evroligu

  • 7

Video: Dejan Tomašević o fenomenu Partizana ove sezone

Košarkaši Partizana pobedili su Real Madrid 104:90 u 32. kolu Evrolige, a samom duelu prethodio je susret veterana dva kluba u kojem su slavili crno-beli 65:61. 

Jedan od legendi Partizana koji je dao svoj doprinos pobedi u revijalnom duelu bio je i Dejan Tomašević. Proslavljeni as crno-belih i trofejni reprezentativac izdvojio je malo vremena i za Telegraf izneo svoje utiske. Kako ističe, prijao mu je povratak na parket.

- Fenomenalan osećaj, video sam puno dragih lica, puno ljudi sa kojima sam igrao. Drago mi je da su mnogi od njih u dobroj formi i dalje. Drago mi je što smo pobedili Real. Drago mi je da je organizovana ova utakmica. Možda, poučeni ovim iskustvom Reala koji jako neguje ovu veterasnku sekciju, možda to uradi Partizan pa ovi susreti budu uobičajeni.

Partizan se posle osam godina vratio u Evroligu i došao je na korak od Top 8. Tako, Tomašević ističe znanje željka Obradovića i borbenost kao ključ uspeha.

- Verovatno ćemo to pričati za nekih desetak godina o ovoj sezoni. Ono što mene raduje, dugo sam prijatelj sa Željkom i čini mi se da nikada njegova ekipa nije igrala ovako borbeno kao što igra ove godine. Sigurno da mnogo znači i ova podrška navijača i ova euforija, a, svakako, Željko, igrači i njegov stručni štab su t zaslužili. Bitno je da se ode u plej-of, pa šta nam Bog da.

Video: Obradović zadovoljan posle pobede: Partizan ne bi bio ovo što jeste bez navijača i njihove podrške

Uticaj Željka Obradovića na ekipu je veliki.

- Pre svega, jedan pobednički mentalitet koji Obradović ima kao igrač i kao trener, i to, što je najtrofejniji i najbolji trener svih vremena, sve to je preneo na svoju ekipu. Možda smo sada već i zabporavili, čini mi se da je par nekih utakmica izgubio u poslednjim sekundama. E, to je ono što Partizan sada ima. Čak i kada u nekim momentima gubi, ne gubi glavu, igra strpljivo, čeka svoju šansu, borbeno do samog kraja. Mislim da je to najveći kvalitet.

Tomašević smatra da su oba srpska kluba potrebna Evroligi i nada se da će biti deo takmičenja i u sezonama koje dolaze.

- Jeste uspeh. Mene, kao bivšeg košarkaša raduje ta euforija koja se stvorila ne samo oko Partizana, već i oko Crvene zvdezde. Mislim da je Partizan nešto jedinstveno i nešto što nema niko u Evropi. Iskreno se nadam da ćemo i sledeće sezone, i narednih sezona, da ćemo imati oba naša predstavnika u Evroligi.

Partizan je jednog nogom zakoračio u Top 8 Evrolige, a Tomašević smatra da ne bi trebalo da se stvara euforija oko Fajnal fora koju navijači sada pominju.

- Da ne stvaramo euforiju i dodatni pritisak na igrače. Pre svega, Željko i njegoiv stručni štab imaju dovoljno iskustva da hendluju sve situacije. Ifemo utakmicu po utakmicu. Ono što je bitno da se završi dobar posao i u ABA ligi, a ako uđemo u plej-of, a verujem da ćemo ući, e onda ćemo razmišljati dalje.

Tomašević se zahvalio svima u klubu zbog ove sezone.

- Jedno veliko hvala svima. Velika zahvalnost što sam na neki način deo svega i što uživam u predtsavama koje pružaju momci iz Partizana.

Video: Željko preporodio Partizan: Vesa Petrović svedočio rušenju Kralja u Areni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    2. april 2023 | 12:28

    Koga umesto njih,Covica,N.Ilica itd,ko u fudbalu.

  • Petar

    2. april 2023 | 12:00

    Odlazite iz KSS ti i Danilovic jer ste upropastili reprezentaciju,nikakvi rezultati.Zar vas nije sramota.Nemate obraza.

  • Mmmmmmm

    2. april 2023 | 13:05

    SRAM TE BILO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA