≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda razbila Megu uz dabl-dabl Kampaca: Maestralni Argentinac "plesao tango" za novi ABA trijumf

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plej Zvezde bio je ubedljivo najbolji pojedinac na terenu

  • 41

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Mege 87:78 u meču 24. kola ABA lige.

Posle nešto slabijeg perioda, ispadanja iz TOP 8 Evrolige, Crveno-beli nastavili su niz pobeda. Da su u usponu forme, izabranici ttrenera Duška Ivanovića pokazali su od prvog minuta meča sa Megom. Domaćin je smo tokom prvih petnaestak minuta uspeo da parira raspoloženim gostima. Ipak, crveno-beli su u obe faze igre bili dominantni, konstantno povećavali vođstvo do poslednje deonice. Ipak, drama je viđena u poslednjih nekoliko minuta pošto je Mega napravila seriju 12:0 i prišla ne -7. Duško Ivanović posle tajm-auta uspeva da prodrma svoje rivale, a posle trojke Dobrića Zvezda dolazi do pobede.

Posle uvodnih poena Mege, crveno-beli prave seriju od 11:0 i nameču svoj ritam rivalu. Dobrić i Petrušev su tokom prvog dela bili najraspoloženiji za igru i pogađali su iz svih pozicija. Početkom druge deonice Mega prilazi na 27:24, ali crveno-beli "dodaju gas" i odličnom odbranu sa nekoliko kontranapada i odličnih asistencija Kampaca ponvo dolaze do +10.

Tokom prvog poluvremena upravo je Kampaco sa 7 asistencija bio ključni igrač crveno-belih, a momenat koji je obeležio ovaj period bilo je njegovo dodavanje za Holanda.

Video: Magija Kampaca: Ukradena lopta i asistencija za alejup

U nastavku, iz napada u napad crveno -beli su se odlično branili, a to su materijalizovali u napadu. Posle dodavanja Vildoze, Kampaco pogađa trojku za +18. Nastavila je Zvezda u istom ritmu, a posle +21, pred poslednjih deset minuta rezultat je bio 72:53.

Do kraja meča, Zvezda je imala prednost od preko 20 poena. Ipak, sredinom poslednje deonica, Mega prilazi na -7 posle serije od 8:0 Trener Duško Ivanović tajm-autima je pokušao da prodrma svoje igrače. Tako, DSobrić pogađa bitnu trojku za +9, a ova prednost nije bila dostižna za domaće košarkaše.

(Telegraf.rs)

Video: Magija Kampaca: Ukradena lopta i asistencija za alejup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorila 🦍

    3. april 2023 | 17:25

    Partizan treba da napravi šmekerski potez sada dok smo prvi i da istupi iz Aba lige, posto fmp igra sa dva kluba, znaci da je liga neregularna. Da odemo da igramo bilo sta drugo gde nisu oni, jer drzava podrzava taj njihov kriminal, pa ocigledno nema drugog resenja. Postoji li jedna oblast ovoga drustva da nije ogrezla u kriminal?

  • Budak

    3. april 2023 | 19:32

    A jel se palite na F8!? 🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂🥫🥫🥫🥫🥫😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • moj saucexse tirancima

    3. april 2023 | 18:08

    jesu li igraci iz tirane izasli sa crnim florom radi poraza njihovig Mila...saucesce tiranci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA