Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener FMP-a o sudijama na meču s Partizanom: "Nemam živce za to, svi mi nekad grešimo"

Vreme čitanja: oko 3 min.

On je istakao i da bi sve bilo mnogo lakše da njegova ekipa nije izgubila 17 lopti i pogodila samo četiri trojke

  • 15
Nenad Stefanović, trener FMP-a Foto: AdmiralBet ABA liga / KK FMP

FMP nije mogao da napravi iznenađenje u 24. kolu ABA lige, pošto su na svom terenu poraženi od Partizana sa 97:91, iako su imali priliku i da slave protiv evroligaša.

Posle meča, Nenad Stefanović, trener FMP-a istakao je da je njegova ekipa bila odlična je i da je ispunila glavni cilj - a to je da natera Partizan da se oznoji.

- Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, igrali su konstantnije, imali smo previše padova za ovakvu utakmicu i preloš šut za tri poena - 19/4, samo 20 odsto da bismo dobili utakmicu, to su neka dva faktora na prvu, bez snimka. Čestitke momcima na borbi, na koncentraciju i ispunjavanju detalja, način na koji mi igramo kući je dosta dobar, mislim da može da bude i bolji, moramo u gostima pokazati sve ono što pokazujemo na domaćem terenu. Faktički na dva poseda razlike smo imali dve trojke i promašili, nisu ušle, to je to. Doveli smo utakmicu tamo gde smo želeli, imali smo 15 skokova u npaadu, njihov skok smo kontrolisali. Igrom nismo dali priliku da se odmaraju, nosioci igre su bili na velikim minutima, to je bila želja i to smo uspeli.

FMP je imao priliku da preokrene rezultat tokom treće deonice, kada je bilo 61:60, međutim Čarls Menig je tada napravio dve greške.

- Pa sa košem ovamo u drugoj strani je bio kontranapad. Kad igrate s timom koji igra u Evroligi, svaka greška se kažnjava. To je prosto tako, mislim, znate koliko smo promena napravili u timu, voleo bih da vidim neki drugi tim da im ode startni plej i startni bek ne igra, koji su imali 35 poena i 15 asistencija, to je 70 poena. Mi se borimo super, ljudima drugačije deluje, momci su novi, bilo je grešaka koje su uticale, to sam i rekao, igrali smo konstantije, mi njihove greške nismo iskoristili do kraja. Uticalo je i 17 izgubljenih lopti.

Hvalio je Stefanović i svoje košarkaše, pre svega Aleksu Stepanovića, Čarlsa Meniga i Mura.

- Stepanović je bio fantastičan, ja lično bih voleo da protiv svake ekipe igra kao danas protiv Partizana, nadam se da ćemo to dobiti. Kad počnemo o Meningu, on je došao iz KLS-a, to je dva ranga ispod ovoga. On je za mene sjajan, greši, a on je igrao trojku na koledžu, ovde igra plejmejkera. Što se tiče Mura, lestvica sa Frejzerom i Džonsom, on se nosi sa tim dobrom, ali može i mora da bude bolji.

Pored njih, Stefanović je hvalio i Šaranović, koji je odigrao sjajnu odbranu na Danteu Eksumu.

- Ono što je razlika u odnosu na prošlu godinu, on je imao i želju prošle godine, ali igra dosta pametnije, stekao je iskustvo, menjali smo igrače na Eksumu da vidimo ko koliko može, znali smo da neki ne mogu, odigrao je odličnu odbranu, srepmali smo se na trneingu za njega, zadovoljan sam, to je u sklopu njegovog dela posla. Zato je dobio minute i odradio je super posao.

Dok, trener FMP-a nije želeo da komentariše suđenje, ali je opet provukao nekoliko reči između redova.

- Nema šta, sa igračima kad pričam, uvek kažemo svi grešimo negde na terenu, nemam živaca da se s tim bakćem, kad odigramo dobro i kako treba, nije bilo lako ,bilo je dosta kontakta, da smo izgubili 10 lopti bilo bi lakše.

Za kraj je Stefanović istakao i da je jedini cilj u preostalim utakmicama u ABA ligi da se dođe do dve pobede.

-Da probamo da pobedimo obe utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    4. april 2023 | 00:06

    Od 2011. godine ovi glumci nisu zapretili CZBG. I nikome to nije sumnjivo. Nego "novinar" pita o suđenju? Pih.

  • 033

    3. april 2023 | 23:58

    Uspeo si....? Lako je igrati protiv Partizana kad za 7 dana odigra dve evroligaške utakmice pa umoran i bez Lesora onda treću sa tvojom odmornom ekipom. A nikako da priznaš da si očekivao pobedu! Pročitan si!

  • VoMa

    4. april 2023 | 07:16

    Lepo je čovek rekao i priznao: Glavni cilj nam je bio da im umorimo nosioce igre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA