≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haskiji osvojili NCAA titulu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubedljiv trijumf protiv San Dijega

  • 2
Jukon Haskis Foto: AP/Tanjug

Košarkaški Jukon Haskisa (UConn) osvojili su NCAA šampionat zahvaljujuću ubedljivoj pobedi nad ekipom San Dijego Stejt Astek - 76:69!

Univerzitet u Konektikatu je tako postao najbolji košarkaški program u poslednjih četvrt veka i ukupno četvrta škola svih vremena po broju titula. sada ih imaju pet i izjednačeni su sa Djukom i Indijanom. Ispred su samo Severna Karolina sa šest, Kentaki sa osam i UCLA sa 11 trofeja.

Haskiji su na poluvremenu imali 12 poena viška, a dominirali su Tristen Njuton i Adama Sanogo koji su ostvarili dabl-dabl učinak. Prvi je imao 19 poena i 10 skokova, drugi 17 poena i 10 skokova. Pored njih, dvocifren je bio još Džordan Hokins sa 16 poena.

Na tribinama stadiona u Hjustonu bili je nešto više od 72.000 navijača - što je dodatno "podebljalo" ovaj spektakl u kom sus e, kada je u pitanju San Dijego, istakli kešad Džonson sa 14 i Lamont batler i Darion Tramel sa po 13 poena.

U nastavku možete pogledati i najbolje fotografije sa finalnog meča:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA