≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogdanović odigrao meč sezone u NBA ligi! Bogdan s 5 trojki nosio Atlantu do važne pobede pred start plej-ofa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski šuter je bio poprilično raspoložen što je videla odbrana Čikago Bulsa

  • 3
Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks Foto: Tanjug/AP

Ekipa Atlanta Hoksa došla je do veoma važne pobede u NBA ligi, čime su praktično i osigurali poziciju iznad protivnika pred početak plej-ofa. Atlanta je predvođena Bogdanom Bogdanovićem slavila na gostovanju Čikago Bulsima sa 123:105, gde je najefikasniji bio upravo srpski košarkaš.

Bogdan je praktično odigrao partiju sezone onda kad je bilo najpotrebnije i u direktnom duelu sa rivalom koji se nalazio na samo jednu pobedu zaostatka, osigura svom timu bolju poziciju u odnosu na Čikago.

Bulsi će sada izvesno ostati na 10. poziciji pred start plej-ina, dok će Atlanta nastaviti da se bori za svoj proboj koji može dospeti sve do šeste pozicije, ako joj se poklope rezultati, a i ako slave u preostala tri meča.

Atlanta je bila ta koja je bolje otvorila meč i koja je već posle uvodnih 12 minuta imala prednost od 10 poena, bilo je 36:26. Vođstvo je minimalno uvećano i posle druge deonice, dok je održano i tokom treće.

Čikago nije imao rešenje za sjajne Hokse, koji su i maestralnom poslednjom deonicom samo potvrdili ovu veoma važnu pobedu.

Za tako nešto, zasluge idu upravo srpskom reprezentativca Bogdanu Bogdanoviću, koji je postigao 26 poena, čime je bio i najbolji u svojoj ekipi. Bogdanović je izuzev poenterskog učinja zableležio i četiri skoka i pet asistencija, a pogodio je i čak pet trojki na meču.

Podršku je imao u Dižonteu Mariju sa 17 poena i Sadiku Beju koji je postigao 18. Izuzetan pod košem je bio i Klint Kapela sa 13 poena i 14 skokova. Bulse je predvodio Zak LaVin sa 26 poena, dok je Demar Derozan postigao 21. Odličan je bio i Nikola VUčević sa 19 poena i 10 skokova.

Ovo je bila i jedna od najboljih partija u sezoni za Bogdana Bogdanovića, koji je određeni deo iste propustio zbog kolena.

Video: Magičan koš našeg Bogdanovića iz mrtvog ugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA