≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić i Denver ispisali istoriju franšize: Nagetsi osvojili prvo mesto u Zapadnoj konferenciji!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njih je mogao da poremeti samo Memfis, ali su zabeležili poraz

  • 4
Denver Nagets - Memfis Grizlis Foto: Tanjug / AP

Do kraja regularnog toka lige u NBA je ostalo još dva meča (negde i tri), ali je gotovo sve manje-više poznato što se tiče plejofa, kao i ekipa s kojih će pozicija ući u isti. Negde je još ostalo pitanje oko tačnog rasporeda, dok se jedno zna, a to je da Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi ulaze u sledeći stupanj takmičenja kao prva ekipa Zapadne konferencije.

Denver je mogao svoje prvo mesto da potvrdi još prethodne noći, ali je usledio poprilično šokantan poraz od najslabije ekipe u čitavoj ligi, Hjuston Roketsa, koji su iskoristili nešto slabiju igru upravo Nikole Jokića koji je imao dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova, ali i osam izgubljenih lopti.

Roketsi su slavili i odložili slavlje, međutim, to slavlje su im doneli košarkaši Pelikansa koji su posle produžetka bili bolji od Memfisa Grizlisa, koji su jedini imali priliku da ugroze Nagetse na prvom mestu. Ipak, Pelikanse su vodili Džons sa 35 poena, Mekalum je postigao 31, Marfi 30, a Ingram čak 24 poena u ovom maratonskom meču.

Memfis posle ovog kola ima skor od 50 pobeda i 30 poraza, dok su Nagetsi ispred njih sa jednom utakmicom manje, ali i dve pobede više.

Ovo je inače po prvi put u istoriji da Denver Nagetsi završavaju regularni deo sezone na prvoj poziciji, a najveće zasluge za to idu upravo Nikoli Jokiću, koji čak i "flertuje" sa tripl-dablom u proseku po utakmici, za šta mu fali još 48 asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: Jokićeva "nebeska udica": Po ovom potezu je bio poznat Džabar, a sad ga Nikola izvodi lagano

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA