Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako meč Zvezde protiv Olimpijakosa utiče na Partizan i šta tu odgovara crno-belima?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duel bratskih crveno-belih klubova može da utiče i na ekipu Željka Obradovića u eventualnom plej-ofu

  • 7
Filip Petrušev Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19.00 (Sport klub 1) igraju protiv Olimpijakosa u 29. kolu Evrolige. Zvezda je već ranije izgubila i matematičke šanse za Top 8, ali nema sumnje da će dati sve od sebe da se oduže navijačima pobedom.

Tu je i finansijski aspekt, koji nije zanemariv za svaku pobedu u Evroligi.

Ali, ovaj meč rezultatski ima mnogo veći značaj za Olimpijakos, koji u slučaju pobede može i matematički da osigura prvo mesto.

Pošto Olimpijakos ima bolji međusobni skor i od Reala i od Barselone, od kojih ima i pobedu više, trijumfom nad Zvezdom obezbedio bi sigurno prvo mesto pred Top 8 i dobio bi osmoplasirani tim u plej-ofu.

Partizan matematički još nije osigurao Top 8, ali je gotovo sigurno da će igrati u plej-ofu, tako da je i ovaj meč Zvezde i Olimpijakosa interesantan navijačima crno-belih.

Ako pitate navijače Partizana koga bi voleli da izbegnu u Top 8, verovatno bi to bio Real Madrid, zatim Barselona, pa bi na treće mesto došao Olimpijakos, a onda Monako, kao najpoželjniji rival u Top 8.

Upravo protiv Monaka Partizan igra u petak od 21.00 na gostovanju, a u slučaju eventualne pobede crno-beli bi u zavisnosti od ishoda meča Žalgiris - Makabi i Fenerbahče - Efes mogli da dođu u situaciju da se bore čak i za peto mesto.

Posle Monaka je Olimpijakos verovatno druga sledeća želja, iako je tim iz Pireja igrao vrhunsku košarku u regularnom delu sezone. Ali, na papiru jače timove imaju i Real i Barselona, pa bi Grobari svakako radije da njihov tim igra protiv Olimpijakosa, sa kojim postoji i rivalitet zbog bratstva sa Zvezdom.

Zato bi Partizanu sada više odgovaralo da Zvezda pobedi Olimpijakos i tako zakomplikuje situaciju u borbi za Top 8, kako bi Barsa ili Real mogli potencijalno da svrgnu Olimpijakos sa prvog mesta i pošalju ga eventualno na "Partizan".

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović otkrio ambicije Partizana pred put u Monako

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    6. april 2023 | 16:32

    Bukvalno nikako ne utice na nas. Inace je mec potpuno nebitan, fmp odavno ispao a oly vec obezbedio domsci teren u plejofu. Zato su i dosli sa drugim timom. Partizan je vec prosao u osam najboljih u Evropi.

  • Džontra

    6. april 2023 | 18:02

    Ako napišem kako utiče sigurno nećete objaviti

  • jabaja

    6. april 2023 | 17:22

    sta bi sa one trice koja bi mogla u konacnici da odluci ..jel moze kako pomoci ovima iz tirane da budu barem 14 i...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA