≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duško Ivanović zbunio navijače Zvezde: Rekao da imaju šanse za TOP 8, ali matematika kaže drugačije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli su već u prošlom kolu ostali bez ikakve šanse za plasman

  • 11
Duško Ivanović, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova igraju meč 33. kola Evrolige protiv Olimpijakosa na svom terenu, dok meč sam po sebi neće imati rezultatski značaj, pošto je klub s Malog Kalemegdana ostao bez šanse da se plasira u TOP 8 fazu.

Trener crveno-belih, Duško Ivanović, pred meč izjavio je da i dalje postoje teorijske šanse da se Zvezda domogne osmog mesta, ukoliko određene ekipe izgube u preostala dva kola, a Crvena zvezda zabeleži dve pobede, međutim, situacija je dosta drugačija.

- Mi imamo još neke teoretske šanse, ali bez obzira na sve, želimo da dobijemo ove dve utakmice na kraju, za početak. - rekao je Ivanović pred trening svoje ekipe, dan pred meč sa Olimpijakosom.

Crnogorski stručnjak je siguran u ovu tezu, međutim, situacija na tabeli, kao i pravila kažu nešto drugo.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Šta ako Zvezda pobedi u preostala dva kola, a Žalgiris, Baskonija i Efes ne?

Očigledno je Ivanović mislio u ovom slučaju na eventualne poraze Baskonije, Žalgirisa, kao i Anadolu Efesa koji se nalaze između Crvene zvezde i te famozne osme pozicije, ali, čak i u slučaju njihovog neuspeha, a uspeha kluba iz Beograda, čak ni tada ne postoji šansa za plasman.

Naime, ono u šta se Zvezda uzda jesu neuspesi Žalgirisa, Baskonije i Efesa. Anadolu Efes bi u toj idealnoj situaciji pretrpeo oba poraza do kraja takmičenja i ostao bi na samo 16 pobeda, dok bi druge dve ekipe ostali na po 17, koliko bi imala i Zvezda, ukoliko pobedi.

Tada dolazi do ukrštanja u krugu. Ukrstili bi se timovi sa po 17 pobeda - Baskonija, Žalgiris i Zvezda. U tom momentu na scenu stupa pravilnik, koji kaže da je bitno uporediti sve rezultate ekipa, a ovde bi prednost imala Baskonija, koja ima bolje međusobne skorove i sa Zvezdom i sa Žalgirisom (ekipe u krugu imaju skor 2-2). Litvanci i Zvezda otpadaju.

S druge strane, ako se u tom krugu pridruži i Efes, odnosno, ako jednu do kraja pobede, drugu izgube, a ostvari se i gornja predikcija sa porazima i pobedama, tada se ukrštaju četiri ekipe i gledaju se njihovi skorovi.

U ovoj situaciji bi tabela izgledalo ovako, računajući samo ekipe u tom krugu:

8. Baskonija 4-2

9. Efes 3:3

10. Žalgiris 3:3

11. Zvezda 3:3

Drugim rečima, ne postoji ni teorijska šansa da se Zvezda plasira u TOP 8 u ovoj sezoni.

(Telegraf.rs)

Video: Vildoza pokazao pogled iz stana, i kako provodi ovaj snežni dan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    6. april 2023 | 15:17

    To se zove optimizam, bravo! Moguce je, ali kad se obrne tabela, ovako 14 mesto se smesi. Nego, pripremajte 500 hiljada evrica Kampacu za April.

  • Kuku

    6. april 2023 | 14:53

    Cirkus Kolorado realno.Isteraće ih iz Evrope nisu joj dorasli.

  • Mihailović

    6. april 2023 | 14:49

    Ako neko odustane...😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA