≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda dobila Olimpijakos drugi put u sezoni! Holand se "ponovo rodio" i sa Kampacom rasturio Atinjane!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Beograđani su četvrti put uzastopno dobili Atinjane

  • 62
KK Crvena zvezda KK Olimpijakos Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i drugi put u sezoni pobedili su Olimpijakos, ovoga puta 87:79 u krcatom Pioniru u meču 33. kola Evrolige.

Posle nešto nervoznijeg početka, u kojem je Olimpijakos "rešetao" koš Zvezde trojkama i napravio +11, usledila je mnogo bolja igra beogradskog tima. Posle egala na poluvremenu, usledila je maestralna treća četvrtina izabranika Duška Ivanovića koji su u prvih pet minuta ovog perioda dozvolili rivalu samo poen sa bacanja. Do kraja, posebno je proradio Džon Holand koji je igrao kao u transu i sa 17 poena bio jedan od najzaslužijih za veliki trijum u Beogradu. Najefikasniji košarkaš Crvene zvezde bio je Fakundo Kampaco sa 20 poena i 8 asistencija.

Sa druge strane, vezenkov je postigao 16 poena, a pratio ga je Vokap sa 15.

Taktika gostiju na startu meča je bila da faulovima i jakom odbranom opterete igrače Zvezde koji visinom mogu da pariraju visokom Falu, Ognjena Kuzmića i Filipa Petruševa. Igralo se brzo i sa mnogo poena, a Atinjani su odlično birali šuteve i preko Kenana i Vokapa brzo stigli do prednosti od 15:8. Sa druge strane, Kampaco je nastojao da dodavanjima pokrene svoj tim, a najraspoloženiji na startu bili su Ognjen Dobrić, kao i Luka Vildoza koji je sa dve trojke održavao rezultatski priključak.

Do kraja prve deonice viđeno je dosta poena, a treba istaći da je veći deo ovog perioda Olimpijakos odigrao skoro bez greške. Tako, posle nerealizovanih napada Zvezde, nizali su se dalokemetni šutevi i Vezenkova, a onda i Papanikolaua za ubedljivo vođstvo. Koliko su atinski crveno-beli bili ubedljivi u ovom periodu pokazuje i šest postignutih trojki iz osam pokušaja do osmog minuta. Ipak, u poslednjih dva minuta šut je potpuno prestao da služi goste.

Zvezda to koristi i sa -11 polako hvata priključak pa na startu druge deonice, posle trojke Petruševa i poena Kampaca, domaći prilaze na 34:32.

Petrusev beats the buzzer ⏰@kkcrvenazvezda #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/LdoerdCwmb— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 6, 2023

Do kraja prvog dela igre, Zvezda je potpuno zaustavila nalete rivala i odličnom igrom Fakunda Kampaca preuzima vođstvo. Igralo se uglavnom koš za koš, a na odmor Olimpijakos odlazi sa +2, 47:45. U ovom periodu posebno se istakao argentinski plejmejker koji je upisao 8 poena i čak šest asistencija.

U nastavku, odmah je Zvezda napala Olimpijakos i iznenadila ga jakom odbranom. Mnogo brže i pokretljivije igrali su u prvih pet minuta nastavka izabranici Duška Ivanovića pa je Zvezda postigla devet poena i, uz to, primila samo 1 poen sa linije za slobodna bacanja.

Pravi delirijum u hali je nastao kada je Kampaco, posle nekoliko dodavanja sa Vildozom, postigao trojku za 54:48. Posebno bi trebalo istaći da je uovom periodu Hasam Martin odigrao odličnu odbranu i potpuno zatvorio prilaz košu.

Do kraja, Zvezda je nastavila tamo gde je stala. Tim Duška Ivanovića igrao je odličnu odbranu, a potpuno je proradio Džon Holand koji je pogađao iz svih pozicija i igrao kao u transu na momente. Uz to, priključili su mu se Kampaco, kao i Petrušev za konstantno vođstvo i pobedu.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    6. april 2023 | 21:07

    Pobedis Olimpijakos 2x,Makabi u gostima ekipa koju tesko ko moze dobiti kuci,Efes-a aktuelnog sampiona a izgubis od Albe,Bajerna i vec otpisanog Panatanaikosa i onda nemas sta da ocekujes sto se tice Top 8!!!takodje na startu sezone igras bez Nedovica i trenera,u pola sezone drukare zavrse da ne igra Kampaco bitne utakmice generalno gledano Zvezda je zasluzila da igra Top 8!!!

  • Marko

    6. april 2023 | 20:48

    Kakav ce ples da bude u ABA ligi u finale.. Da malo grobare spustimo na zemlju..

  • Mr

    6. april 2023 | 19:38

    Petrusev je bas odgovorio dao 5. poena... Kampacu svaka cast nestvaran igrac, poezija za oci je gledati kako igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA