Vreme čitanja: oko 1 min.

Trojka sa Konjarnika! Apsolutno ludilo u Poljskoj: Musić pogotkom uz zvuk sirene doneo ogromnu pobedu Arki

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski plejmejker je bio veliki junak pobede poljske ekipe

  • 1
Novak Musić Foto: Youtube / Energa Basket liga / Printscreen

Apsolutno ludilo na utakmici 26. kola Energa Basket lige u Poljskoj! Srpski plejmejker, Novak Musić bio je apsolutni junak neverovatne pobede svoje Arke iz Gdinje (nekadašnjeg Prokoma) protiv Sokola iz Lanjcuta, pošto je postigao trojku u poslednjoj sekundi uz zvuk sirene - 84:81!

Sjajni srpski košarkaš mirno je čekao svoju šansu u ćošku, na kraju je potpuno sam dočekao pas od saigrača Džejmsa Florensa i imao je dovoljno vremena da namesti ruku. Lopta je kao kap prošla kroz obruč i usledila je opšta ludnica u "Polsat Sport Plus Areni" u Gdinji na obalama Baltičkog mora.

Vrlo verovatno je da će ovaj koš na kraju da obezbedi Arki iz Gdinje opstanak u najboljem rangu u Poljskoj, pošto Arka sada ima skor 9-16 na pet utakmica do kraja, tri više od poslednjeplasiranog Torunja. Problem je što je pred momcima sa severa težak raspored, pošto igraju sa ekipama iz gornjeg doma u preostalim rundama.

Bilo kako bilo, time je Novak zaokružio odličan meč u kojem je postigao 14 poena, a na sve to je sakupio i pet skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Isto toliko poena imao je i Adrijan Bogucki, dok je najbolji poenterski u timu Arke bio Trej Vejd sa 15 poena uz devet uhvaćenih lopti.

Inače, srpski plejmejker ove sezone u proseku beleži 11,8 poena u Poljskoj uz 3,3 skoka i 3,9 asistencija po utakmici. Ovo mu je druga sezona u istom timu, a prethodne godine imao je 11,6 poena po meču.

(Telegraf.rs)

Video: Najstariji košarkaš Džokera poručio: Jokić mi je napravio reklamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA