Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizanu protiv Monaka sude Albanac i Sreten Radović: Evroliga odredila arbitre za važan meč u Kneževini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elitno takmičenje odredilo je sudijsku trojku za veoma važan meč u Kneževini

  • 7
Gencijan Cici Foto: Daniel Löb / imago sportfotodienst / Profimedia

Evroliga je napravila veliko iznenađenje prilikom delegiranja arbitara za utakmicu 33. kola Evrolige između Partizana i Monaka, koja je na programu sutra od 21.00 čas u Kneževini.

Crno-beli će se boriti za važnu pobedu koja bi im pomogla u nastojanju da obezbede što bolje mesto pred početak plej-ofa Evrolige, a zanimljiva će biti lica koja će sutra deliti pravdu na ovoj utakmici.

Pre svega, tu je jedno veoma dobro poznato lice svim ljubiteljima košarke sa ovih prostora. U pitanju je Sreten Radović, hrvatski arbitar koji je nebrojeno puta bio deo finalnih serija ABA lige i okršaja između Partizana sa Crvenom zvezdom. On je sada i predsednik Udruženja sudija Evrolige.

Uz njega će tu biti i Karlos Peruđa iz Španije, ali i Gencijan Cici, koji privlači najviše pažnje, s obzirom na to da je rođen u Albaniji, a nedavno se preselio u Nemačku gde deli pravdu u njihovoj Bundesligi.

U razgovoru za lokalne medije, Cici je istakao da je u Nemačku otišao zbog porodičnih razloga iz rodne Albanije.

- Otišao sam iz Albanije zbog porodice. Nastaviću da živim u Nemačkoj, gde ću se baviti suđenjem. Bundesliga je velika šansa u mojoj karijeri. To je jedna od pet najboljih liga u Evropi. Bundesliga nije samo dobra odskočna daska za Olimpijske igre, nego je i veliki korak za svakog sudiju u svakom smislu - rekao je Cici.

Rekao je Cici da će dati svesrdnu podršku Košarkaškom savezu Albanije ukoliko pomoć bude potrebna.

- Uvek sam tu ako me Košarkaški savez Albanije pozove. I predsednik mi je dao uverenje. Nastaviću da predstavljam Albaniju - rekao je ovaj sudija u jednom razgovoru za "RTSH Sport".

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović otkrio ambicije Partizana pred put u Monako

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA