≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije gotovo! Partizan još ne može da slavi plasman u Top 8, stigle loše vesti iz Litvanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žalgiris je savladao Makabi u drami, druga šansa večeras je da Asvel dobije Baskoniju u gostima

  • 21
KK Žalgiris Foto: Tanjug/AP

Nadali su se navijači Partizana da će već negde oko 21.00 čas u četvrtak moći da otvore šampanjac i da proslave plasman u Top 8 fazu Evrolige, ali je žurka odložena, a za to su zaslužni košarkaši Žalgirisa! Oni su uspeli da u velikoj drami savladaju Makabi u Kaunasu i da tako produže svoje nade o odlasku u plej-of - 68:67.

Podsetimo, Partizanu je večeras bilo potrebno ili da Žalgiris izgubi ili da to učini Baskonija, kako bi obezbedio plasman u Top 8. Naravno, jedna pobeda dovoljna je crno-belima u preostale dve utakmice da razreše sve dileme, bilo protiv Monaka sutra, bilo protiv Panatinaikosa u Areni.

Niko ne voli da čeka poslednje kolo, tako da navijači Partizana zasigurno priželjkuju da sve bude gotovo koliko nešto kasnije ako Baskonija šokantno izgubi od Asvela ili da sve bude slađe, ako crno-beli budu slavili u Kneževini protiv trenutno četvrtog tima Evrolige.

Pobedničko slobodno bacanje za Žalgiris postigao je Ajzeja Tejlor na oko 20 sekundi do kraja utakmice. Posle toga je Vejd Boldvin imao šansu da donese pobedu Makabiju, ali je promašio slobodno dvojku, a skok je pokupio Kevarijus Hejs.

Žalgiris je sada na skoru 18-15, dok Partizan ima 18-14. Baskonija može takođe da dobaci do 18-15, ako bude pobedila Asvel kasnije večeras, a na taj skor može da padne i Fenerbahče, ukoliko Efes bude slavio u turskom derbiju. Poraz Makabija sada znači da Partizan može i do petog mesta, ako bude pobedio obe utakmice, a Fenerbahče i Ponos Izraela izgube u poslednjem kolu.

(Telegraf.rs)

Video: Dante Egzum o svojoj motivaciji i koliko mu znači što ga otac gleda na utakmicama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    6. april 2023 | 20:50

    Pa i bolje partizan moze i do 5.mesta

  • Misa

    6. april 2023 | 20:54

    Alo. Dokle vise. Šta nas zanima ko je kako igrao. Pa držimo sve u svojim rukama. Nek oni nas prate.

  • 123...

    6. april 2023 | 21:13

    Čiko dali moja zvezda ulazi u top 8...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA