≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Imamo ABA ligu ispred nas, treba nam ta energija": Holand zacrtao cilj Zvezde u završnici sezone

Vreme čitanja: oko 2 min.

Boriće se tim Duška Ivanovića za titulu na Jadranu

  • 0
Džon Holand Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Olimpijakos (87:79) u utakmici 33. kola Evrolige, čime su upisali četvrti vezani trijumf u ovom takmičenju.

Međutim, već pre ovog kola su izgubili sve šanse za plasman u Top 8 fazu. I pored svega toga, Džon Holand kaže da je uživao na terenu i da će ona značiti za tim da zadrži momentum pred nokaut fazu ABA lige.

- Ovo je dobra, timska pobeda protiv očigledno najboljeg tima u Evroligi. Dobro je za nas da nađemo momentum, imamo ABA ligu ispred nas, treba nam to pred plej-of. Mislim da je sve to dobro za tim, iako nismo u trci za Top 8 u Evroligi. Pomoći će nam da se spremimo za bitke koje predstoje.

Bila je ovo teška sezona za Holanda, koji se nedavno vratio na teren.

- Osećam se dobro. Sve je to život, košarka je kao život. Imate uspone i padove. Jednog dana ste dole, jednog gore. Tako to ide, ali morate da zadržite isto razmišljanje, pozitivan stav. To ja i radim, pokušavam da pomognem timu, pokušavam da donesem dobru energiju timu.

Bilo mu je bitno da zadrži sampouzdanje.

- Individualno, ali i timu, kada dobro igrate, dobro je za samopouzdanje. Ne smete da budete previše srećni kada pobeđujete, ali i depresivni kada ne igrate. Morate da budete fokusirani, da ne lelujate. To je problem sa košarkom, ali mnogi igrači prolaze kroz to. Teško je živeti na taj način, igrati, morate da budete ono što ste u svakom momentu.

Žao mu je što je na kraju ispalo tako da je Zvezda ostala bez ikakvih šansi za Top 8 fazu.

- To je način na koji ide sezona. U nekom momentu ste u borbi za Top 8, nekad za Top 5. Tako to ide, ali nažalost po nas, ovoga puta nije otišlo u našu korist. Drago mi je što se borimo, što momci daju sve od sebe, što ne padamo, što smo spremni i igramo dobro, kao što treba da igramo u plej-ofu ABA lige.

Hrani se energijom navijača i ona mu mnogo znači.

- Ja se uvek trudim da se hranim energijom navijača. Oni su najbolji u Evroligi. Lako je, iskreno, vidite ih kakvi su. Lako je igrati pred njima. Zabavno je, zahvalan sam im na podršci.

(Telegraf.rs)

Video: Dončić za Telegraf: Fenomenalno! Ne znam kako da opišem atmosferu, Kampaco ima iste fore kao Luka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA