≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ataman objasnio zbog čega je pre kraja napustio klupu u derbiju sa Fenerom: "Već su krenuli da me vređaju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Efesa je takođe otkrio da ima ponudu Panatinaikosa da preuzme ekipu od naredne sezone

  • 0
Ergin Ataman Foto: MN Press

Zvanično, košarkaši Anadolu Efesa izgubili su sve šanse da se plasiraju u Top8 Evrolige. Težak poraz na terenu velikog rivala Fenerbahčea u derbiju kola označio je kraj svake nade da dvostruki uzastopni prvak Evrope i ove sezone može da uzleti u doigravanje pred sam kraj regularnog dela.

Taj film ove sezone navijači neće gledati.

Meč u Istanbulu obeležio je i nesportski potez trenera Efesa Atamana koji je i pre kraja meča pružio ruku kolegi Itudisu i zaputio se ka svlačionici. Ataman je posle meča objasnio svoje ponašanje u tom trenutku, ali je i pričao o svemu što mu je ležalo na srcu...

- Ostavili smo trag poslednje četiri godine, ali ove godine smo podbacili. Samo smo krivi za to. Ja sam za to najodgovorniji. Kao što sam bio najbolji trener Evrolige nekad, tako sam sada podbacio. Imali smo ozbiljnih problema čitave sezone, nismo mi večeras izgubili šanse za plej-of. I da smo pobedili, naše šanse bi svakako bile male. Eliminisani smo zbog poraza od ekipa koje nisu ušle među osam - konstatovao je Ataman.

O potezu kojim je mnoge razljutio je rekao:

- Rukovao sam se sa Itudisom ranije jer je razlika u korist Fenerbahlčea bila velika i jer su uvrede navijača bile počele. Želeo sam da ih izbegnem, čestitao sam sebi na tome i otišao u svlačionicu. Pri njihovom vođstvu od 17-18 razlike Klajburna je provocirao njihov pomoćni trener koji se drao na mog igrača. I razlika je bila velika, sve je već bilo rešeno. Klajburn se naljutio i došlo je do sukoba. Bila je to nepotrebna situacija. Želim Fenerbahčeu plasman u plej-of jer još uvek nisu osigurali mesto u Top8 - rekao je Ataman.

On je takođe otkrio da ima ponudu Panatinaikosa ali da još uvek nije odlučio da li će je prihvatiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA