Vreme čitanja: oko 1 min.

NBA zvezda mora da služi vojsku: Letnju pauzu koristi da obavi dužnost prema državi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Markanen je u obavezi da ovo uradi kao stanovnik Finske

  • 0
Lauri Markanen Foto: Tanjug/AP

Najbolji finski košarkaš i zvezda Juta Džeza, Lauri Markanen, ovog leta će NBA pauzu iskoristiti kako bi odslužio vojsku u svojoj rodnoj zemlji. Tačnije, on će pohađati specijalnu jedinicu za sportiste u ovoj državi.

Juta više nema šanse da se domogne plejofa niti plej-ina u NBA ligi, što će dobro doći Markanenu kako bi otišao nazad u Finsku, gde će obaviti svoju dužnost prema zemlji.

Naime, zakon u Finskoj je takav da svi građani do 30 godina moraju odslužiti vojni rok, dok za sportiste postoji i specijalna jedinica, koju će upravo i Markanen pohađati. Ovu vest je potvrdio i menadžer košarkaša, Majkl Lelčitski.

- Važno je da kao građanin Finske ispuni svoju dužnost i da nema poseban tretman zbog toga što je poznati košarkaš - rekao je menadžer, dok je i Markanen sam izjavio da je čuo samo dobre stvari o toj jedinici, te da želi da je pohađa.

- Radije bih se pripremao za sezonu, ali sam čuo da u sportskoj školi rade čudo na kombinaciji treninga i ispunjenja vojnih obaveza.

(Telegraf.rs)

Video: Finska "zver" Markanen posle ispadanja sa Eurobasketa: Jedva čekam da se sretnem sa Jokićem u NBA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA