Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svi sanjaju da budu kao Željko Obradović": Hrvatski trener potpuno oduševljen trenerom Partizana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strateg Splita otkrio i šta mu je Žoc rekao posle meča sa crno-belima u ABA ligi

  • 2
Srđan Subotić, Željko Obradović Foto: ABA liga / KK Split, Ivica Cavka & Marko Jovanović

Ekipa Splita ove sezone beleži zaista konkurentne rezultate u ABA ligi. Za razliku od nekih prethodnih, tim sa obala Dalmacije se ne bori za opstanak, već za mesto u plej-ofu, što je delom zasluga i aktuelnog trenera Srđana Subotića.

Namučio je Split ove sezone i Partizan na domaćem terenu, Džejms Naneli je tada postigao trojku u poslednjem trenutku, a posle meča su Željko Obradović i pomenuti stručnjak prijateljski razgovarali.

U razgovoru za hrvatski portal 24 sata, trener Splita je rekao da nema poente upoređivati budžete Partizana i njegovog kluba, jer bi se došlo do nekih neverovatnih brojki.

- Budžeti nisu za upoređivanje, a ni snaga igrača. Lepo je kada ti takav trener nakon utakmice stisne ruku i kaže da radiš dobar posao. San svakog trenera je da jednog dana bude kao on, ali retki dobiju priliku da rade na nivou i na način na koji on to radi - rekao je Subotić za pomenuti portal.

Za razliku od mnogih sredina gde se potencira rad sa mladim igračima, Srđan Subotić kaže da tu priču ne treba toliko forsirati, ako nema plodnog zemljišta za razvoj.

- Kod nas se previše priča o mladim igračima, a ja to ne volim. Čim odigraju samo jednu dobru utakmicu, odmah krenu priče o NBA potencijalu. Po meni je to potpuno pogrešno, danas je takva situacija da mladi lako dolaze do seniora zato što nema konkurencije. Zbog toga ih dosta njih udari od zid. Kod mene će svi dobiti priliku, ali će morati da se izbore za minute, ništa neće biti poklonjeno, jer smatram da je to jedini način - izjavio je trener Splita za 24 sata.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović otkrio ambicije Partizana pred put u Monako

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • merhaba jarane

    7. april 2023 | 20:17

    dobićeš rumenka od želimira rumenoglua

  • Krusko Medo

    7. april 2023 | 18:35

    Pa moraju Splićani bit dobri kad ih SRBIN UČI kako se košarka igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA