≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok za Dončića i Irvinga: Dalas ostao bez plej-ina NBA lige!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki udarac za ekipu iz Teksasa

  • 2
Kajri Irving Kyrie Irving Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su od Čikago Bulsa protekle večeri u NBA ligi sa 115:112, čime su se i oprostili od plej-ina za ovu sezonu. Ostaje pitanje koliko će ovo uticati na čitav klub i njihove aktivnosti ovog leta.

Luka Dončić je podbacio u odlučujućem meču sa Čikago Bulsima, kada je najviše trebalo, Slovenac je stao i nije mogao da ponese svoj tim. Kajrija Irvinga čak nije ni bilo u ovom meču, odlukom trenera je odmarao, a Dončića ništa nije htelo.

Imao je Dalas solidnu poziciju nekoliko utakmica pred kraj, međutim, loše igre i porazi su ih prvo udaljili od plejof mesta, potom i od plej-ina, a sada su ostali bez svega. Dalas je protiv Čikaga imao odličan rezultat posle prvog poluvremena, imali su prednost od 13 poena - 67:54.

Činilo se kao da će Mavsi da grabe ka tom mestu u plej-inu, ali se potom desio potop. Naredne dve deonice, Dalas je ispustio prednost, pao je i u zaostatak, te nije mogao ništa da uradi. Dončić je na parketu proveo samo 12 minuta i za to vreme je postigao 13 poena, dok je šutnuo 11 puta iz igre. Pogodio je tek četiri šuta, a čak pet trojki je promašio.

Čak je i to bilo dovoljno da bude najefikasniji u svojoj ekipi uz Markusa Morisa i Rajta koji su takođe dali po 13 poena. Čikago je predvodio Kejleb Vajt sa 24 poena, Vilijams je dodao 23, dok je Nikola Vučević meč završio sa 20 poena i 10 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak besnog Dončića i momenat zbog kog mu preti moguća kazna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    8. april 2023 | 10:36

    Ma, važno da će on u KK Cevena Zvezda Beograd završiti karijeru... Kaže tako tata ali mama se pita...

  • nba trejd

    8. april 2023 | 07:38

    pa kad ljudi hoce trejd, hocve titulu, bili su u korak sa denverom sve dok nisu oterali igrace koji su uz doncica noisili ekipu i doveli vremesnog irvinga koji je dobar igrac ali za kojeg su dali mnogo dobrih... i prethodni trejd je greska, oterali onog litvanca porzingisa kako god da se izgovara.. tu se pravi da doncic ostane kao novicki ceo zivot u dalasu.. osvojice on titulu ali kada... mozda za 10 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA