≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrlo interesantan dabl-dabl Jokića: Nikoli falili samo poeni, Denver ponovo izgubio u drami

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije srpski košarkaš ni bio na parketu u toku završne deonice

  • 4
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denvera gostovali su ove večeri u popularnom evropskom terminu u Solt Lejk Sitiju, gde su udarili na ekipu Jute. Ovo je bila pretposlednja utakmica koju Nagetsi imaju u ligaškom delu šampionata, a već su obezbedili prvo mesto na Zapadu i to prvi put u istoriji svoje franšize. Međutim, danas opet nisu došli do pobede - 114:118.

Nagetsi su imali problema na ovoj utakmici, na kojoj se ponovo našao i naš Nikola Jokić, koji je prethodno preskočio meč sa Finiksom zbog manje povrede.

Opet je Jokić bio veoma blizu da upiše tripl-dabl i to pošto nije ni kročio na teren u završnih 12 minuta. Postigao je šest poena uz deset skokova i deset asistencija za 26 minuta i 38 sekundi na terenu. Imao je 2/5 iz igre, 0/1 za tri poena, uz 2/2 sa linije penala. Faktički, falili su mu samo poeni za dvocifren učinak u tri kolone. Sakupio je i dve ukradene lopte.

Već posle nekih sedam minuta je na semaforu stajalo nestvarnih 26:8 za Jutu i bilo je jasno da tako neće moći da se nastavi, ako Nagetsi žele večeras da upišu pobedu. Naš Nikola se odlučio da večeras uglavnom ostane po strani sa poenterskog gledišta, pa je uglavnom asistirao i hvatao skokove.

U trećoj deonici je Denver konačno preuzeo stvar u svoje ruke i posle slabijeg početka je prešao u prednost, koju je potom nadogradio i sa +6 je ušao u završnih 12 minuta košarke u Solt Lejk Sitiju.

Delovalo je da će Nagetsi moći da prelome meč u svoju korist, pošto su išli i do devet poena viška, ali su umesto toga dopustili Juti da se razigra, da postigne neke teške šuteve i da dođe do velike pobede u dramatičnoj završnici koja se rešavala penalima na obe strane.

Najefikasniji u Juti bio je Očaji Agbađi sa 28 poena i po tri skoka i tri asistencije, a pratio ga je neverovatni Luka Šamanić. Hrvatski košarkaš je upisao 23 poena i osam skokova i bila je ovo jedna od njegovih partija karijere. Za Denver se istakao Kentavijus Kaldvel-Poup sa 21 poenom i tri dodavanja.

(Telegraf.rs)

Video: U stilu Nikole Jokića: Odlična asistencija FMP-a preko celog terena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaauu

    9. april 2023 | 00:08

    znači nema ništa od nebitne nagrade mvp regularne sezone

  • Cv

    8. april 2023 | 23:37

    Opet juri statistiku bitno mu je da napravi 10 10 10 to ne radi mvp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA