Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenerbahče pregazio rivala sa +50 u Turskoj pred dolazak Zvezdi, Panatinaikos šokiran u Grčkoj pred Partizan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rivali u različitim raspoloženjima dolaze na noge večitima

  • 1
Partizan Fenerbahče Košarka Evroliga Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Fenerbahčea trijumfovali su više nego ubedljivo protiv Gacijantepa u turskom šampionatu, pre dolaska na noge Crvenoj zvezdi u poslednjem kolu Evrolige. Izabranici Dimitrisa Itudisa samleli su svog rivala i dobili ga sa čak 50 poena razlike, tako da je to prava opomena za košarkaše u crveno-belom - 100:50.

Već do poluvremena su košarkaši Fenera stigli do prednosti od 53:24, koju su u nastavku gotovo duplirali. Tim iz grada teško pogođenog zemljotresom je u zoni ispadanja sa skorom 7-17, a ovaj udarac im sigurno neće dodatno prijati.

Uspeo je Dimitris Itudis da odmori nosioce igre, a najbolji pokazatelj toga je da je najefikasniji akter meča bio Sehmus Hazer iz Turske sa 21 poena. Mnogi igrači su čak i odmarali i nisu uopšte ni ulazili na teren.

Sa druge strane, Partizanu na noge dolazi ranjeni Panatinaikos. Grčka ekipa nalazi se u potpunom rasulu, pošto je danas uspela da izgubi i u šampionatu Grčke od Peristerija u poslednjem kolu regularnog dela - 96:89.

Nije pomoglo Zelenima ni to što je Paris Li ubacio čak 30 poena, na drugoj strani su blistali Markus Denon sa 22 poena i osam skokova uz pet asistencija. I naš Aleksa Radanov je zadao lep udarac Panatinaikosu, pošto je ubacio 10 poena uz šest uhvaćenih i tri podeljene lopte na današnjoj utakmici.

Partizan je i u prvom delu sezone dobio PAO (89:91), a uz trijumf u petak bi mogao i do petog mesta, ako Makabi izgubi od Reala, a Fenerbahče od Zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Vildoza pokazao pogled iz stana, i kako provodi ovaj snežni dan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA