≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Velika drama u Čačku! Borac se vratio iz -16, ali je Zvezda uspela da "pregrmi" vatrenu dvoranu kraj Morave

Vreme čitanja: oko 9 min.

Sjajan meč posle kojeg su Čačani u problemu u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju

  • 32

Neočekivana drama u Čačku pripala je Crvenoj zvezdi! Borac je pokazao da je žilav i da zaslužuje da opstane u ABA ligi, ali će morati sreću ipak da potraži u Podgorici, pošto su izabranici Duška Ivanovića "pregrmeli" sjajnu atmosferu u dvorani kraj Zapadne Morave - 82:87!

Znao je Borac da večeras mora da dođe do pobede, da bi bez drame ušao u poslednje kolo u borbi za opstanak u ABA ligi. Sada će morati da se nada ili porazu MZT-a od Cibone ili svojem trijumfu u Podgorici protiv Budućnosti što se graniči sa nemogućim.

Čačani su imali snage za 15 minuta dobre i čvrste košarke, a onda su se vratili u neverovatnoj seriji u završnici. Gledali smo meč sa ogromnim brojem prekršaja, što je donekle i razumljivo, ako znamo da je meč bio važan i za Ivanovićeve igrače zbog borbe za prvo mesto na kraju ABA lige.

Prevagu na tas Zvezde danas stavili su Filip Petrušev i Fakundo Kamapco, koji je sjajnim rešenjima i asistencijama pronalazio svoje saigrače kada je to bilo najpotrebnije, a i sam je često završavao na liniji penala. Doduše, dosta je i promašivao, čak šest puta, što je atipično, ali je pogađao kada je bilo bitno.

Počeo je ovaj meč prilično tvrdo. Zvezda je držala konce u svojim rukama od starta i imala je blagu prednost koja je u jednom momentu sezala i do +8. Posle toga je usledila prirodna reakcija Borca, koji je jurnuo i sustigao crveno-bele već do kraja prve deonice, pošto je bio samo na dva poena zaostatka.

U nastavku je Borac čak i izjednačio i prešao u vođstvo, ali je usledila nova serija Zvezde od 8:0, posle koje je beogradski tim možda zadao i konačan udarac Čačanima, jer ovi nisu uspevali da se povrate na neku pristojniju razdaljinu.

Umesto toga, ona se u trećoj četvrtini samo povećavala i vrlo brzo je otišla na dvocifrenu, a ispod toga se nije ni spuštala. Jedino je Hanter Hejl pokušavao kudikamo da nešto uradi u timu iz Čačka zajedno sa Aleksom Novakovićem u tim momentima.

Upravo ta dva igrača su i predvodila veliku seriju Borca u poslednjoj deonici kada su se Čačani vratili na pet poena zaostatka na oko tri minuta do kraja. Ali Kampaco je tada preuzeo ulogu lidera i držao konce. I pored svega, sjajni Novaković pogodio je trojku koja je vratila domaće na samo tri poena zaostatka.

Imao je Borac i napad za izjednačenje, ali je Hejl bio brzoplet i izblokiran je. Posle toga je Zvezda uspela da iskontroliše Borac u penal završnici i da stigne do vredne pobede u nastavku borbe za prvo mesto na tabeli ABA lige.

STATISTIKA UTAKMICE

Borac Čačak - Crvena zvezda 82:87 (17:19, 17:23, 16:22, 32:23)

Dvorana: Borac, Čačak

Gledalaca: 2.500

Sudije: Uroš Obrknežević, Marko Juras, Stefan Ćalić

Borac Čačak: Boldvin 6, Ćurčić, Glišić, Lešić 8, Tomašević 4, Gagić 8, Kočović, Novaković 15, Radonjić 9, Todorović 2, Čarapić 2, Hejl 28

Crvena zvezda: Holand 3, Vildoza 7, Lazarević 2, Kampaco 22, Mitrović 14, Martin 4, Dobrić 7, Ilić 4, Nedović 8, Marković, Kuzmić 2, Petrušev 14

UŽIVO PRENOS

IV ČETVRTINA

10. minut (82:87) - Koš Gagića! Ali mora Borac da brani sada napad Zvezde... I faul nad Kampacom na šutu za tri poena. Jedan od tri. Ide Hejl! Onda i kradena lopta Boldvina, ali šta je sada uradio Gagić... On gubi loptu! I faul nad Nedovićem. Pogođena bacanja. Tajmaut Mijatovića! Trojka maestralnog Novakovića! Zvezda ne koristi posed! Ali potom je izblokiran Hejl. Pogođena bacanja Kampaca. Sada bacanja i za Tomaševića. I on pogađa oba. Sada idemo na tajmaut Ivanovića. Kampaco će da šutira bacanja. Fakundo sada pogađa.

8. minut (73:80) - Drama! Hanter Hejl potpuno vraća Borac u život trojkom! Mitrović pogađa dvojku, a onda Radonjić ima dva penala na drugoj strani. Pogodak Kampaca.

6. minut (64:72) - Spušta se Borac na deset! A evo nas i na osam! Opet grmi dvorana u Čačku i momentalno se ide na tajmaut Ivanovića. Poeni za Mitrovića. Nema koša Gagića, staje serija Borca u odsudnom momentu. Jako dugačak napad Zvezde, sada namerno Kampaco igra dug napad i blokiran je od strane Gagića. Mitrović pravi dobar faul. Aleksa Novaković će imati dva slobodna bacanja. Pogodio ih je!

4. minut (60:72) - Važna trojka Vildoze koja odvaja Zvezdu na +17. Potom Novaković uzvraća, a Hejl dodaje još dva poena. Besni gledaoci u Čačku, sudije su sada na udaru zbog tehničke greške Mijatoviću. Bacanje je pogođeno za Zvezdu. Izgubljena lopta, evo šanse da se Čačani spuste na jednocifren zaostatak.

2. minut (54:68) - Bacanja za Ilića. Dvojka Hejla, a Lazarević potom promašuje trojku sa 45 stepeni. Lep potez odličnog Alekse Novakovića.

KK Borac - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Borac Mozzart/Duško Radišić

III ČETVRTINA

10. minut (50:64) - Sada Petrušev zakucava u dvorani kraj Morave, a onda se ređaju napadi bez poena na obe strane terena. Hejl ide na liniju za slobodna bacanja. I pogodio je oba. Poslednji napad je za Zvezdu u ovom kvartalu. Nedović promašuje za tri.

8. minut (48:62) - Poeni Mitrovića, pa onda trojka Dobrića. Borac u rasulu. Tajmaut Mijatovića. Lepo dodavanje za Tomaševića koji poentira, ima li snage domaći tim za poslednji nalet? Faul za dva bacanja Nedovića. Nedović je pogodio oba bez problema.

6. minut (46:55) - Opet ništa od napada Borca. Bez trojke Džona Holanda. Novaković prolazi do kraja i poentira uz faul! Sjajan potez Alekse. Imaće i dodatno bacanje. Njega je ipak promašio. Dobrić je na polaganju. Faul Gagića. Idemo na TV tajmaut. Onda i bacanja Kampaca, ovoga puta su oba realizovana, pa koš Lešića.

4. minut (40:51) - Todorović promašuje trojku, a Kampaco krade loptu Gagiću. Sada nesportska greška Radonjića. Dva bacanja za Kampaca i lopta sa strane. Oba je promašio Argentinac! Mitrović lako polaže u nastavku akcije. Hanter Hejl je ubacio oba penala potom. Kampaco opet neprecizan sa linije penala. I to oba puta. Lep pas potom za Petruševa, pošto Borac opet nije iskoristio svoj napad.

2. minut (38:47) - Laki poeni za Radonjića na početku drugog poluvremena. Trojka Holanda! Radonjić je napravio faul, ali posle toga Gagić je postigao i poene za Čačane. Međutim, Mitrović pogađa uz faul, ali bez ubačenog slobodnog bacanja.

KK Borac - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Borac Mozzart/Duško Radišić

II ČETVRTINA

10. minut (34:42) - Radonjić postiže oba bacanja. Kampaco uzvraća na isti način. Borac se ne snalazi, a Zvezda ide na minut odmora nakon toga. Ništa od napada Čačana, a Petrušev pogađa uz faul. I bacanje je ubacio.

8. minut (32:37) - Daje sada Dobrić lake poene za Zvezdu. Po izgubljena lopta na obe strane. Promašuje Tomašević važnu trojku za Borac. Bio je sam na 45 stepeni. Laki poeni za Petruševa i Zvezda vraća prednost. Gagić nije pogodio, a nije ni fauliran. Gagić krade živu loptu! Boldvin zato pravi grešku u koracima. Petrušev poentira, serija 6:0 i tajmaut opet traži Džoli Mijatović.

6. minut (32:29) - Hanter Hejl promašuje, a na teren se vraća sjajni Aleksa Novaković. Faul Gagića, mnogo prekida do sada, igra se već 37 minuta, a nismo ni na pola druge deonice. Izgubljena lopta Zvezde. I ide trojka Novakovića! Izjednačenje! Na drugoj strani se drmala i mrežica, ali će biti bacanja za Mitrovića. Promašaj na prvom, drugo ipak ubacuje. Gagić ubacuje mekano, Borac vodi! Nema koša Zvezde, a ima Boldvina! Vodi Borac sa +3. Tajmaut Ivanovića.

4. minut (25:28) - Greška Todorovića, gazio je aut liniju. Jak faul Čarapića nad Daliborom Ilićem, ponovo za penale. Opet polovičan. Hejl opet fauliran na šutu za dva. I opet će imati bacanja. Pogodio je oba, kao i u prethodnim slučajevima. Lepo prolazi Luka Vildoza, a nakon toga Džoli Mijatović traži tajmaut. Ulazi lopta u obruč, sjajno poentira Đorđe Gagić. Promašuje Marković trojku. Šansa da se Borac opet poravna... Faul nad Gagićem, treća lična Markoviću. Nije pogodio Gagić, ali ostaje posed za Čačane. Grmi hala kraj Morave, nadaju se velikoj, spasonosnoj pobedi za opstanak u ABA ligi.

2. minut (21:25) - Opet Hanter Hejl ide na liniju penala. I opet je oba puta precizan. Međutim, evo trojke Nemanje Nedovića koja prekida seriju od 8:0 koju je imao Borac. Hejl sada loše vraća loptu za Novakovića, pa Borčev stranac prepušta posed Zvezdi. Aleksa sada pravi i faul nad Daliborom Ilićem za dva bacanja. Samo jedno je pogodio. Nema trojke Lešića, ali Todorović će imati dva penala. Pogodio je oba, a onda Vildoza lako dolazi do koša.

KK Borac Čačak - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - KK Borac Čačak - Duško Radišić Lejča

I ČETVRTINA

10. minut (17:19) - Ide Borac u još veću krizu, pošto ne koristi novi napad, a Mitrović ubacuje dva poena uz bacanje, pa je sada već +8. Lep pogodak Save Lešića, vrlo važni poeni za Borac. Vildoza promašuje trojku, a Borac ide u kontru. Dva bacanja za Hejla. Opet je precizan oba puta. Nema trojke Kampaca, a potom Mitrović pravi faul nad Lešićem na skoku za dva bacanja. Opet je oba realizovao Borac. Poslednji napad za Zvezdu... Ništa od njega, dakle samo dva poena razlike.

8. minut (11:16) - Odlična rampa Martina, a Kampaco je poentirao sa linije penala na drugoj strani oba puta. Vrlo važna trojka za Radonjića za ekipu Borca. Nema trojke Kampaca, ali igrači Borca užasno grade skok. Međutim, Kampaco je izgubio loptu. Faul Martina nad Lešićem za dva bacanja. Dva pogotka Save. Sada Faku pogađa trojku.

6. minut (6:11) - Gagić poentira. Todorović pravi faul za dva bacanja na drugoj strani. Pogađa Kamapco oba penala, posle čega Čarapić pravi očigledan faul u napadu. Idemo na TV tajmaut. Iz četvrtog ofanzivnog skoka Hasan Martin ubacuje dva poena.

4. minut (4:7) - Dobrić nije pogodio trojku. Ne može ni Vejd Boldvin da ubaci trojku, ali se zato lepo snašao Filip Petrušev i ubacio nova dva poena. Uroš Čarapić smanjuje na jedan razlike, a Hanter Hejl propušta šansu da donese Čačanima prvo vođstvo. Lepo dodavanje Kampaca za Martina. Martin faulira Gagića.

2. minut (2:3) - Počela je utakmica! Kuzmić je postigao prve poene na meču za Zvezdu, a na drugoj strani Gagić promašuje i zatim pravi i prekršaj. Petrušev će imati i dva slobodna bacanja. Filip postiže samo jedno bacanje. Na drugoj strani će Hanter Hejl imati dva slobodna bacanja. I realizovao ih je.

KOMENTAR PRE MEČA

Naime, Borac posle meča sa Zvezdom u poslednjem kolu gostuje Budućnosti, dok direktni rival MZT ima značajno lakši duel sa Cibonom na domaćem terenu. Pošto Čačani imaju bolji skor od ekipe iz Severne Makedonije, onda im je dovoljno da samo dođu do jednakog skora sa njima.

To znači da ako izgube oba preostala meča, onda moraju da se nadaju i da će Cibona slaviti u Skoplju protiv MZT-a. Ali te kombinacije zasigurno neće zanimati košarkaše Crvene zvezde koji imaju svoju računicu.

A ona kaže da će se sigurno boriti do samog kraja za prvo mesto u ABA ligi, koje trenutno drži večiti rival Partizan. Moraće Ivanovićevi košarkaši da se nadaju barem jednom porazu, ako misle da "preuzmu" od crno-belih vodeću poziciju.

Utakmicu u Čačku sudiće srpska trojka. ABA liga se odlučila da poveri ovaj meč Urošu Obrkneževiću, Marku Jurasu i Stefanu Ćaliću.

(Telegraf.rs)

Video: NJegov osmeh je zarazan, zaslužio je: Vildoza srećan zbog Holanda, pa pričao o saradnji sa Kampacom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lux

    9. april 2023 | 19:37

    zalosno je da ce klub iz albanije izbaciti srpski klub iz lige...

  • Djape

    9. april 2023 | 18:55

    Da vidimo sada stub srpstva da li ce dati bodove borcu za opstanak kao sto su dali ciboni i zadru.

  • Zlo ste

    9. april 2023 | 21:37

    Kakva kradja za albanski klub zvezdu! Protiv srpskog Borca ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA