Vreme čitanja: oko 1 min.

Lep povratak Jovanovića u Poljskoj: Srpski košarkaš na prva tri meča ubacio 44 poena, dominirao protiv prvaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strahinja je na susretu sa Šljonskom u Vroclavu stigao do 18 poena

  • 0
Strahinja Jovanović Foto: Adam Starszynski / Zuma Press / Profimedia

Srpski košarkaš, Strahinja Jovanović napravio je zaista lep povratak u poljsku Energa Basket ligu, pošto je na sva tri meča bio dvocifren za svoj novi klub Trefl Sopot, koji će se po svemu sudeći boriti i za titulu u šampionatu.

Posle odličnih partija protiv Sokola iz Lanjcuta gde je upisao 11 poena uz sedam skokova i sedam asistencija, a potom i protiv GTK Gljivica gde je meč završio sa 15 poena uz dve uhvaćene i pet podeljenih lopti, Strahinja je ponovo izdominirao na susretu protiv poljskog šampiona, Šljonska iz Vroclava u poslednjem kolu.

Jovanović je na tom susretu bio i najefikasniji akter sa 18 poena. Dodao je na to i jedan skok i tri asistencije, imao je i dve ukradene lopte, ali na kraju ipak nije uspeo da pogura svoj tim ka pobedi, pošto je ekipa koja nastupa u Evrokupu slavila u dramatičnoj završnici (71:67), čime se zadržala na samom vrhu tabele.

To znači da je sveukupno na tri meča, Jovanović postigao ukupno 44 poena, što nije zanemarljivo, pošto je to prosek od 14,7 po meču.

Strahinja nema za čim da žali, njegov Trefl je na 17-9 na trećem mestu na tabeli i vrlo blizu je da i matematički obezbedi plasman u plej-of fazu takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Tim iz Laktaša poveo, a Željkov tim ga potom "zgromio" u Areni: Najbolji potezi Partizan - Igokea

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA