Vreme čitanja: oko 4 min.

Foto-ubod: Partizan napravio majice kao odgovor na prozivke, Anđušić se na intervjuu pojavio u jednoj takvoj

Vreme čitanja: oko 4 min.

Oni su ovime pokazali da ih razna skandiranja i ne dotiču u prevelikoj meri

  • 37
Danilo Anđušić, kk partizan Printskrin: Youtube / BC Partizan TV

Košarkaši Partizana ove sezone beleže sjane rezultate, tretnuno su na prvom mestu na tabeli u ABA ligi, dok su uspeli da se kvalifikuju i za TOP 8 fazu Evrolige. Crno-beli još ne znaju svog rivala u četrtfinalu Evrolige, ali je sigurno da idu na prolaz.

Kako se sezona bliži kraju, tako je i ekipa "BC Partizan TV-a" odlučila da odradi i male intervjue sa skoro svim košarkašima u klubu, te je red došao na Danila Anđušića, gde je njegova majica zaokupila skoro svu pažnju.

Anđušić je odlučio na intervjuu da se pojavi u majici u bojama zastave Kameruna, čime je na neki način i odgovorio na prozivke i povike koje se čuju sa tribina od navijača protivničkih klubova.

Pored majice kojom je osvojio pažnju, Anđušić je pričao o svemu u određenoj meri., gde je odgovorio da je ovo i najbolji period u toku njegove karijere.

- Ovo je treći put da se vraćam, kad god sam bio, bilo je drugačije. Prvi put sam bio mlad, perspektivan, tad je sve počinjalo i Evroliga i osećaj igranja pred navijačima i atmosfera. Mislim da je to bilo godidnu dana nakon F4, tad je bilo posebno. Drugi put kad sam se vratio, vratio sam se sa nekim iskustvom iz inostranstva i dalje u mladim godniama, ali ne u tako dobroj situaciji u klubu. Vratio sam se jer sam hteo da pomognem koliko mogu, nije bilo baš sve najsjajnije, to je možda najteža situacija u košarkaškom klubu u istoriji. Ovaj treći put sam se vratio kao sazreo igrač i čovek sa dosta iskutsva i spreman na sve što nosi igranje na ovom nivou. Tri različite situacije, što se tiče kluba sada i pre, ne može da se poredi. Sada je sve drugačije, na višem nivou je, oseća se prisustvo Željka i nove uprave koja želi da digne klub na taj neki visoki nivo, da se što više približimo najvećim ekipama u Evropi, iako nam je po titulama tu u mestu. Tri različite situacije - rekao je Anđušić.

Danilo Anđušić Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaš je govorio i o atmosferi u ekipi, kao i o tome s kim se najviše druži van terena.

-  Atmosfera je sjajna, možda i najbolja koju sam imao u karijeri, a promenio sam mnogo klubova i zemalja, sjajno se slažemo, to se vidi na utakmicama i treninzima i posle utakmice, to se oseća kroz te utakmice te pobede, tako da, verujem da je ta atmosfera ključ ovakvih rezultata koje pravimo. Nema šta da se priča o tome, to osećaju navijači, kada prilaze, kada dolaze ka nama, kažu da se oseća i na tribinama. Jako nam je drago da je to tako i nadam se da ćemo što duže ostati u ovakvom sastavu. Što se druženja tiče, jako je teško izdvojiti nekog, druđžimo se svi van terena, možda Papapetru i Jam Madar, ali često smo svi zajedno, imamo odličnu atmosferu

Anđušić je dugo vremena proveo u inostranstvu, pre nego se vratio u Partizan ovog leta.

- Ja s ove tačke gledište posle nekoliko meseci jako prija i meni i mojoj porodici, kada si kući sve je drugačije i sve je lakše, supruga sa svojim poslom, deca u vrtiću, svi su tu. To je nešto što je teško imati kada igraš u inostranstvu i to nam je nedostajalo sve ove godine. Uživamo u svakom trenutku, uživam što sam ponovo tu, pogotovo van tereba, ali i na terenu, ali ponovo osećati naboj sa tribina, a i pritisak velikog kluba, to je poseban osećaj i razlog zašto sam se vratio i zato sam tu u svom gradu

On je iskoristio priliku i da se zahvali navijačima koji pružaju bezrezervnu podršku igračima crno-belih, kao i da istakne da su se stranci još bolje uklopili u tim.

- Prvo moram da se zahvalim, nemam poruku, jer ono što pokazuju i podršku koju pružaju, šta god rekao i tražio, on irade to pet puta bolje i to su dokazali na svakoj utakmici Evrolige, već i na svakoj utakmici ABA lige, poručio bih da nastave da vreuju i da nas podržavaju kao i do sada, meni lično i nama kao timu znači i to nas diže i to nas nosi, a uz takve navijače možemo mnogo toga. Zahvalio bi im se još jednom i rekao bih da nastave tako - rekao je o navijačima, pre nego se osvrnuo i na saigrače.

- Pa ja mislim da se to vidi, to se vidi posle svake utakmice i mislim da te stvari ne mogu da se foliraju i predstavljaju drugačije, jer to je prirodno što se dešava, ta priča da stranci ne osećaju tu snagu kluba, da ne osećaju šta klub nosi, pokazali smo ove sezone šta znači. Svi igrači u klubu osećaju težinu i veličinu, mislim da su svesni za kakav klub i igrače igraju, a i zbog toga pružaju takve partije. Ne može da se isfolira, to je nešto što oni osećaju i pričaju o tome

Za kraj, Danilo Anđušić je rekao da smatra da Partizan može da ode daleko.

- Pa može daleko, ostvarili smo prvi cilj, to je plej-of Evrolige, mi se ne zadovoljamo tim stvarima, biće teško. Ne zaustavljamo se, sanjamo taj fajnal-for, to je motivacija i bilo bi glupo da kažemo da ne sanjamo, borićemo se i videćemo domet u Evroligi. Mislim da možemo mnogo i da ćemo mnoge izjednačiti. U ABA ligi je cilj titula, prvo da tzadržimo prvo mesto, a i da osvojimo tu titulu posle toliko godina.

(Telegraf.rs)

Video: Tim iz Laktaša poveo, a Željkov tim ga potom "zgromio" u Areni: Najbolji potezi Partizan - Igokea

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    12. april 2023 | 21:36

    Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

  • Stars

    12. april 2023 | 21:51

    KK Kamerun Drukersi ponovo pokazuju koliko su nisko inteligentni i kvarni.

  • Boske100

    12. april 2023 | 21:44

    Danilo Anđušić je prvi 🤡 KK 🇨🇲-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA