Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizarna situacija u Evroligi: Litvanac sudi meč između Olimpijakosa i Baskonije, a od njega zavisi Žalgiris

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičenje je moralo i da se oglasi saopštenjem zbog navedene situacije

  • 4
Gitis Vilijus Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Evroliga je za poslednje kolo donela neverovatnu odluku u pogledu delegiranja arbitara, pošto je stavila Litvanca da deli pravdu na meču Olimpijakosa i Baskonije, koji direktno utiče na sudbinu Žalgirisa!

Naime, Gitis Vilijus biće drugi sudija zajedno sa Sretenom Radovićem iz Hrvatske koji će biti na čelu i Sefijem Šemešom iz Izraela koji će biti treći arbitar ovog susreta.

Faktički, svi navijači Baskonije smatraju da je ovo mešanje interesa, zbog čega su se masovno požalili na stranicama Evrolige, a vrlo brzo je takmičenje moralo da im odgovori saopštenjem.

- Sudije su dodeljene po kriterijumu da nemamo arbitre iz iste zemlje odakle dolaze klubovi iz konkretno te utakmice. ABA liga za nas nije nacionalno takmičenje - naglasili su iz Evrolige i tako objasnili i kako se povremeno desi da Sreten Radović, Saša Pukl, Matej Boltauzer ili Damir Javor sude Zvezdi i Partizanu.

Dodaju da se trude da na svakom meču bude najbolja sudijska trojka.

- Moramo da vodimo računa da na mečeve Evrolige i Evrokupa šaljemo najbolje sudije. Arbitri Evrolige su poznati po svom visokom stepenu profesionalizma, prolaze kroz jedan od najsofisticiranijih programa monitoringa na svetu, dok je proces izbora veoma težak i naproan. Integritet sudija u Evroligi ne sme i ne treba da se dovodi u pitanje - zaključak je Evrolige.

Da sve bude bizarnije, meč Bajerna i Žalgirisa sudiće Španac, Emilio Perez. Njemu će pomagati naš Ilija Belošević zajedno sa Vasiliki Carušom iz Grčke, jednom od dve dame u takmičenju pored čuvene Ane Panter.

(Telegraf.rs)

Video: Kampaco se zabavljao, Vildoza napravio "štetu" na satu kod koša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    13. april 2023 | 18:46

    Sudije iz Litvanije,Letonije i Estonije uvek sude protiv Zvezde,i dva španca,Heruzelo i Perez,i to godinama,zadnja tri,četiri kola sudije navlače za ekipe nosioce evro lige i to je tako,sećam se kako su Darušafaku pogurali protiv Bamberga da dobije izgubljenu utakmicu i prođu u top 8 pre Zvezde

  • Zar je bitno

    13. april 2023 | 23:30

    Niko ne pominje Sretena Radovica protiv Monaka 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA