Vreme čitanja: oko 1 min.

Real bez pomoći Partizanu: Kraljevići poraženi od Makabija posle produžetka, crno-beli mogu samo da budu šesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadali su se verovatno u Partizanu da bi Madriđani mogli da odrade deo posla i slave, ali to nisu uradili

  • 23
KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Makabija savladali su Real Madrid posle 45 minuta košarke u Tel Avivu, čime su osvojili peto mesto nakon ligaškog dela šampionata u Evroligi, što znači da će se sutra Partizan moći da igra samo za šestu poziciju - 100:96.

Sa velikom pažnjom su ovu utakmicu pratili u Partizanu. Znali su da bi im pobeda Reala posle onog trijumfa Zvezde nad Fenerbahčeom omogućila da sutra protiv Panatinaikosa potencijalno dođu i do petog mesta i samim tim možda i do najlakšeg protivnika od svih - Monaka.

Ali, ishod je takav da će crno-beli sada na Real Madrid ili Barselonu, što će zavisiti od ishoda duela sa Zelenima. Potencijalno bi dakle moglo da dođe do okršaja upravo sa Realom za Partizan u plej-ofu, ako Barsa dobije Valensiju.

Bila je to jedna potpuno luda utakmica u Izraelu u kojoj smo videli brdo preokreta i nervoze i na jednoj i na drugoj strani. Real je značajno bolje krenuo, ali je Makabi uspeo da se vrati na početku drugog poluvremena i da preuzme konce u svoje ruke. Međutim, bez drame nije moglo.

Real je u poslednjem minutu zbog faula nad Gabrijelom Dekom na skoku došao do poravnanja. Makabi je imao poslednji napad, ali je Džon Dibartolomeo promašio trojku i otišli smo u produžetak i dodatnih pet minuta.

Tamo je ruka i jednima i drugima drhtala. Igralo se koš za koš, ali poena je bilo zaista malo. Onda je Darun Hilijard postigao neverovatnu trojku na minut do kraja utakmice i stavio Makabi u veoma povoljan položaj. Sorkin je potom zakucao posle promašaja Marija Hezonje, čime je zapečatio sudbinu Madriđana.

(Telegraf.rs)

Video: Kampaco se zabavljao, Vildoza napravio "štetu" na satu kod koša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VČĆ PDR

    13. april 2023 | 23:30

    Pa šta ? Pa nismo mi ovi koji bi da odu na final 4 ako ima evroliga izbaci sve klubove iz takmičenja koji im smetaju. Barsa ili Real svejedno. Ako hoćeš medju najbolje moraš da pobediš najbolje. Nije ni Makabi bio pobedjen kod kuće te 2010 pa samo ih otresli. Ako ne možemo da pobedimo u gostima Real ili Barsu onda je to nač domet. Ovi momci mogu sve a to su i pokazali. Ako i ne uspemo nije smak sveta. Idemo dalje.

  • Nesa

    13. april 2023 | 22:42

    Zato cemo ih razvaliti opet

  • Poy

    13. april 2023 | 22:44

    Od prva tri zla Real je možda najmanje gledano po ekipi - ali Real je ipak Real.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA