≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Mitrović nasmejao novinare hit izjavom: "Okrećemo se obavezama u domaćem prvenstvu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žali i Luka što se nije moglo do plej-ofa...

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Fenerbahčea u poslednjem, 34. kolu Evrolige posle produžetka i time zauzeli deseto mesto na tabeli - 91:89.

Imao je Luka Mitrović puno reči hvale za navijače koji su došli na meč, a ukratko je ukazao zašto je njegov tim slavio.

- Prvo bih se zahvalio navijačima, ne pamtim da je bio puniji "Pionir" nego večeras u meču koji nije imao rezultatski značaj. Ali imati takvu podršku zaista znači, bez ozbira kako se stvari odvijale. Daće nam sigurno neki vetar u leđa za nastavak. Fener je iskusna ekipa, koja bez gledanja drugih rezultata, danas im je bilo značajno da pobede ovde. Bili su pripremljeni, ali smo hteli da odigramo dobro, da zatvorimo pobedom i zahvalimo se publici što je dolazila da nas podrži, te tako nastavimo dobar niz pobeda. Bilo je teško, zahtevno fizički, da ne ulazim u taktičke detalje, zadovoljni smo pobedu. Ono čuveno "Okrećemo se obavezama u domaćem prvenstvu".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport)

Došlo je do promene u timu Zvezde u poslednjih pet kola Evrolige, došle su samo pobede.

- Valjda čovek jednom, drugi, treći put greši, ako se to desi, onda je nešto do njega. Tako smo i mi seli i videli šta je bio problem, odakle je išla loša energija koju smo imali. Uvek je dobro kada se greške isprave, ako nešto naučite iz njih i nastavite dalje posle poraza, može to da bude i dobro.

Šta bi Luka promenio na putu ka završnici?

- Pa jedna jedina stvar, da smo bili na okupu od početka sezone, ali to je sada šta bi bilo kad bi bilo. Nekada smo se dobro snalazili, nekada nismo, ali kada pogledate tabelu, faktički za plej-of treba 19-15, što govori koliko je Evroliga jaka i ti timovi koji su se našli u plej-ofu su zasluženo tamo. Mi smo na 50%, to nimalo nije loše, ali ostaje žal za tih par utakmica koje su odlučile našu sudbinu.

A koliko ova pobeda znači za nastavak i plej-of ABA lige?

- Svakako, svaka pobeda naročito na domaćem terenu, u ovakvoj atmosferi gradi tim. Nema veze što je april, tim može da napreduje do kraja sezone. Nikada nije kasno da se stvari poprave. Ulazimo u borbu za trofeje i svaka pobeda mnogo znači.

Da li je očekivao da će Marko Gudurić da pogodi trojku za pobedu?

- Pa, šta reći, okrenuo sam se, bio je u dobroj situaciji, ali na sreću nije pogodio. 

(Telegraf.rs)

Video: Dobrić zaokružio sezonu u Evroligi i pobedu nad Fenerbahčeom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA