≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Musić dvocifren u velikoj pobedi Arke protiv šampiona Poljske: Nekadašnji Evroligaš obezbedio opstanak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa ovim trijumfom, nekadašnji Prokom ne može da ispadne iz prvog ranga

  • 0
Novak Musić Foto: Energa Basket liga / Printscreen / Youtube

Košarkaši Arke iz Gdinje (nekadašnjeg Prokoma) savladali su na domaćem terenu u svojoj "Polsat Sport Plus Areni" ekipu poljskog šampiona, Šlonska iz Vroclava, i to veoma ubedljivo - 87:70.

Time su obezbedili opstanak u Energa Basket ligi i matematički na četiri kola pre kraja šampionata, pošto poslednjeplasirani Torunj ima gori međusobni skor u odnosu na izabranike Kšištofa Šubarge.

Pobedi Arke doprineo je i srpski plejmejker, Novak Musić, koji je bio dvocifren i odigrao je sasvim solidnu partiju, nakon što je u prethodnom kolu dao trojku za pobedu protiv Sokola iz Lanjcuta. Današnji meč završio je sa 11 ubačenih poena, a na sve to je sakupio tri skoka i četiri asistencije.

Najefikasniji u timu bivšeg Evroligaša bio je Džejms Florens sa 19 poena, a dvocifreni su bili još Di-Džej Fener sa 13 poena, Trej Vejd sa 11 i Adam Hricanjuk sa 10.

U ekipi Šlonska se istakao Lukaš Kolenda sa 19 poena.

Ekipa Arke je sada na skoru 10-16 na desetom mestu na tabeli Energa Basket lige, dok je Šlonsk iz Vroclava ostao prvi uprkos porazu sa 20-6.

(Telegraf.rs)

Video: Dobrić zaokružio sezonu u Evroligi i pobedu nad Fenerbahčeom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA