≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga oštro kaznila Panatinaikos pred meč sa Partizanom: Oduzete im dve pobede zbog malverzacija!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zeleni su svakako bili i ispod 14. mesta i nije im ni sledovao nikakav novac za rezultate u takmičenju

  • 3
KK Panatinaikos Foto: Stefanos Kyriazis / ipa-agency.n / IPA / Profimedia

Šokantan razvoj događaja za Panatinaikos pred meč sa Partizanom. Grčki klub kažnjen je od strane Evrolige zbog malverzacija vezanih za pojačanja i kršenja pravila Finansijskog ferpleja, tako što su im oduzete dve pobede, odnosno četiri boda sa ovogodišnje tabele!

Prema zvaničnom saopštenju Evrolige, Zeleni su kažnjeni oduzimanjem dva trijumfa, ali i neobjavljenom sumom novca. Sve se odnosi na period od pre tri do četiri sezone, odnosno vreme kada se svet borio sa pandemijom koronavirusa kada su dovodili igrače, a nisu imali adekvatnu finansijsku podlogu za to.

Pošto je Panatinaikos svakako ispod 14. mesta, to neće uticati na raspodelu novčanih sredstava na osnovu rezultata u Evroligi, a Zeleni će samo skliznuti na 17. mesto sa skorom 9-24, i moći će da dođe samo do desete pobede u tom slučaju večeras protiv Partizana, ali ne bi promenio poziciju, pošto je Alba na 11-22, kao i Bajern.

Poslednji meč, Panatinaikos kao što smo naglasili igra u "Štark Areni" i to bez pomoći Parisa Lija i Meta Tomasa, dva važna igrača u rotaciji.

(Telegraf.rs)

Video: Tim iz Laktaša poveo, a Željkov tim ga potom "zgromio" u Areni: Najbolji potezi Partizan - Igokea

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA