≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krka na korak od povratka u ABA ligu, finale je osigurano, Helios i Široki na potezu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roka Stipčeviać i družinu još pobeda deli do pobeda deli od povratka u elitu

  • 0
kk krka Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Krke iz Novog Mesta plasirali su se u finale završnog turnira ABA 2 lige pošto su u polufinalu, u Domžaleu, porazili ekipu Podgorice rezultatom 86:74.

Slovenački tim je sada na korak od prolaza u elitnu regionalnu ligu, minimum je izborio baraž, a u slučaju trijumfa u finalu direktno će se plasirati među najbolje klubove lige od Vardara do Triglava.

Drugo polufinale igraju domaćin završnog turnira Helios i Široki.

Poraženi iz ABA 2 finala će u baraž, gde će tražiti drugu šansu za plasman u najviši rang protiv pretposlednjeg tima ABA lige.

Krka se inače plasirala u svoje drugo ABA 2 finale u dve sezone koliko je ukupno i igrala drugo po jačini regionalnog takmičenja. Prvi put, to je bilo u sezoni 2017/2018. kada su pobedom nad Primorskom u meču za titulu, pobedili i izborili povratak među najbolje.

U meču sa Podgoricom najefikasniji kod pobednika bio je Jan Špan sa 21 poenom, Mate Vucić je dodao 15, a nesalomivi Rok Stipčević je meč završio sa 13 poena (4/7 za tri).

Kod Podgoričana, Filip Anđušić sa 16 poena bio je napadački najproduktivniji. a poen manje postigao je Luka Bogavac, sin trenera ekipe.

Što se tiče same utakmice, presudan za iskorak Krke bio je finiš poluvremena i serija10:1, za vođstvo posle 20 minuta od osam razlike. U nastavku, Podgorica je u nekoliko navrata prilazila na četiri poena zaostatka, no to je i bilo najbliže što su uspeli da urade danas. Još dve mini serije slovenačkog tima učinile su svoje, pa je Krka do kraja bez mnogo trzavica privela meč u svoju korist.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA