≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Partizan kroz dramu slomio PAO: Crno-beli idu na Real Madrid u TOP 8 fazi!

Vreme čitanja: oko 8 min.

Neverovatan meč Partizana u Areni, gde većim delom nisu ličili na sebe

  • 8
KK Partizan - KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su preokretom došli do pobede protiv Panatinaikosa sa 83:81, čime su osigurali svoje šesto mesto na kraju regularnog dela Evrolige! Crno-beli su ovim trijumfom došli i do duela sa Realom iz Madrida u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Veoma čudna utakmica je odigrana u Areni ove večeri, gde Partizan više od tri četvrtine nije ličio na sebe. Crno-beli nisu mogli da se sastave ni u napadu, ni u odbrani, PAO je briljirao praktično, iako je odavno otpisan iz bilo kakve konkurencije.

Partizanu je meč bio veoma bitan, jer će samo na ovaj način saznati i svog rivala u četvrtfinalu. Dosta toga je zavisilo od njih sami, kao i od Žalgirisa i Barselone. Na kraju, Barselona je pobedila, došla je do druge pozicije, a isto je uradio i Žalgiris, te je Partizan zadržao svoju šestu poziciju i zakazao duel sa Realom.

Nisu baš ličili na sebe crno-beli, tokom druge deonice su dopustili protivniku da ode na ogromnih +18, kada se činilo da će ih Panatinaikos slomiti i doći do pobede. Ipak, tada je na scenu stupio Kevin Panter, kapiten tima, koji je kapitenski i predvodio ekipu.

On je pogodio dve trojke, potom i položio loptu, da bi Aleksa Avramović isto uradio i serijom 10:0 uspeo da skrati muke svog tima.

KK Partizan - KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

Nastavile su ekipe da igraju poen za poenom, Partizan bi odigrao dobru odbranu, ali bi potom nezaintersovana krenuo ka lopti, što je rezultiralo novim poenima protivnika. PAO je konstantno bežao, ali je negde sredinom poslednje deonice.

Tu je Eksum slomio PAO, postigao je trojku, potom je proleteo i kroz odbranu i došao je do novih poena. Njegovo zakucavanja preko Gudajtisa kao da je podiglo čitavu ekipu.

Sve se lomilo do samog kraja, imao je Panatinaikos prednost od jednog poena. Promašio je Naneli trojku, PAO je krenuo u napad, ali je izgubljena lopta. Nastavak je doneo brzu akciju i novi pokušaj Nanelija sa iste pozicije, ali ovoga puta je Naneli pogodio trojku.

Trojku kojom je Partizan pobedio i tako se oprostio od regularnog dela Evrolige. Sledi TOP8, sledi borba za Kaunas.

Nije Kaunas daleko.

Partizan - Panatinaikos 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15)

01:48 (80:79) - Pogađa Grigonis sada, opet se vraćaju u vođstvo, ali Panter uzvraća. Pravi grešku Grigonis sada, dok Panter pogađa dvojku i donosi +3 svojoj ekipi. Drama u Areni.

03:25 (76:75) - Promašio je sada i Bejkon, ali ni Lidej nije bio precizan. Pogađa Papajanis uz faul preko Pantera. Ipak, Papajanis nije pogodio, ali je Naneli zakucao i vratio Partizan u vođstvo, ali odmah uzvraća i PAO.

05:00 (72:71) - Promašio je sada Avramović, ali je Smailagić doneo novi napad svom timu! Promašio je zicer Naneli, ali Avramović ostaje sam i promašuje trojku. Smailagić je bio odličan, sada je pogodio i oba bacanja. Maši sada i Papajanis, Partizan ima priliku za izjednačenje. Eksum pogađa trojku i dovodi Partizan u vođstvo!

06:36 (67:71) - Ostavio je sam Mancukas i pogodio je trojku za dvocifrenu razliku. Došao je do poena i Zek Lidej, koji umanjuje razliku. Prave faul u napadu igrači Panatinaikosa i dopuštaju Partizanu da se opet vrati u meč. Neverovatna trojka Alekse Avramovića! Oduzima odmah Avramović i loptu zan ovi napad svog tima.

08:36 (60:68) - Promašajem PAO otvara poslednju četvrtinu, a Aleksa Avramović dolazi do novih poena. Papajanis zakucava sad i uvećava prednost.

IV Četvrtina

00:00 (58:66) - Promašio je trojku PAO, ali je Trifunović odigrao i izbacio je u aut. Pogađa opet Bejkon preko ruke... Lidej je pogodio samo jedno od dva bacanja. Hteo je Bejkon opet, ali ga je zaustavio Lidej. Pravi faul Lesor u napadu. Kalajcakis postiže poene...

KK Partizan - KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

02:16 (55:61) - Promašio je Lidej trojku, dok je Lesor potom promašio zicer posle osvojenog skoka. Ne koristi ni PAO svoj napad, Vilijams je neprecian bio i to koristi Dante Eksum koji postiže trojku! Kakva trojka Bejkona... Izbacio je Lesora i pogodio torjku preko njega.

03:38 (52:58) - Greši Bejkon, ali Lesor to ne koristi, biće faul za Francuza i dva bacanja. Pogodio je oba Lesor. Sada je dva puta sa linije bacanja bio precizan i Dante Eksum. Uspeo je Gudajtis sada pored Papapetrua da dođe do dva poena i dodatnog bacanja. Uspeo je PAO da dođe i do dodatna dva poena posle bacanja.

04:56 (48:54) - Promašio je trojku Nejt Volters sada. Pogodio je jedno bacanje Eksum, sada Gudajtis pokušava na Lesora, Francuz mu oduzima loptu, ali Bejkon dolazi do nove i pogađa dva bacanja. Kakvo zakucavanja Eksuma preko Gudajtisa! Ali Bejkon odmah trojkom poništava efekat Dantea.

06:38 (45:49) - Jedno od dva bacanja je pogodio Gudajtis. Izuzetno težak šut pogađa sada i Kevin Panter. Veliki promašaj Grigonisa i Avramović kreće u novi napad, a na kraju i pogađa trojku! Odmah uzvraća i Derik Vilijams na drugoj strani.

08:18 (39:45) - Lesor otvara utakmicu bacanjima, ali pogađa tek jedno od dva. Gudajtis greši i pravi faul u napadu, ima priliku Partizan da smanji zaostatak, ali Avramović promašuje šut. Ipak i Gudajtis maši na drugoj strani. Partizan ponovo greši u napadu, ali Derik Vilijams nije precizan na drugoj strani i Gudajtis ima dva bacanja.

KK Partizan - KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

III četvrtina

00:00 (39:45) - Poentira Gudajtis preko Lesora sad. Avramović sada poentira i smanjuje na manje od 10 razlike. Pravi PAO sada i faul u napadu. Odličan je Aleksa Avramović koji je pobegao igračima iz Grčke i poentirao je na drugih obruč.

01:31 (35:43) - Opet Panter postiže trojku i vraća svoj tim u život. Evoo i Aleksa krade loptu, dok Panter postiže nove poene! Odjednom su krenuli crno-beli. Odlična odbrana ponovo, ali Ponitka dolazi do poena. Zakucava sad i Dante Eksum! Evo i trojke Nejta Voltersa. Sada Panter postiže trojku.

04:34 (23:38) - Promašio je Panter sada polaganje i odmah uzvraća PAO kontrom preko Kalajcakisa. Promašio je i Aleksa Avramović š uta za tri poena sada. Odigrao je dobru odbranu Lidej, ali je Partizan iapk primi o trojku. Evo i zakucavanja Bejkona, postiže trojku Panter.

06:40 (20:31) - Izbacio je Smajlagić za Lideja, ali je ovaj promašio otvorenu trojku. Evo i  odličnog poteza Smajlagića, koji je izborio novi napad za svoju ekipu. Ipak, Alen sada promašuje trojku. Kakva trojka Grigonisa... Pao odlazi na 11 razlike. Promašili su zicer igrači iz Atine, ali imaće novi napad. Opet su promašili, ali će imati i novi napad.

08:40 (20:28) - Greši PAO i sada ima priliku Partizan da smanji, ali Naneli promašuje trojku. Kalajcakis je dobio dva bacanja i iskoristio je oba. Stižu poeni i Smajlagića.

II Četvrtina

00:00 (18:26) - Nastavio je PAO da postiže poene u seriji i sada je na velikoj prednosti. Promašio je Panatinaikos i šut, ali su u velikoj prednosti.

01:58 (18:21) - Promašio je Lesor dodatno bacanje, a evo ga PAO postiže poene preko Dvejna Bejkona. Pogrešio je Eksum i to koristi Grigonis koji poentira. Ispravlja se Dante! Eksum je ostao sam na šutu za tri poena i surovo je kaznio tu nepažnju odbrane. Odmah uzvraća PAO, rutinski preko centarske linije.

KK Partizan - KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

03:51 (15:13) - Zakucava Lesor i stiže ekipa Partizana do prvog vođstva na meču! Odmah uzvraća Grgonis trojkom, a sada Dante Eksum postiže prve poene i poravnava rezultat još jednom. Promašio je zicer PAO, a faul Grigonisa prekida kontru crno-belih. Postiže sada Lesor i nove poene uz faul.

05:10 (9:10) - Madar je prelepo prošao odbranu Panatinaikosa i poentirao je, ali je Gudajtis uspeo da okrene Lesora i dođe do četvrtog poena na meču. Postiže koš i Joanis Papapetru! Protiv svog bivšeg kluba, stiže trojka. Pravi grešku i Derik Vilijams, ima priliku Partizan po prvi put na meču da povede. Ipak, gube loptu crno-beli, ali iz kontre greši Volters.

07:14 (4:8) - Evo i prvih promašaja za Panatinaikos, gde su neprecizni bili Bejkon i Volters. Maši sada i Partizan, Anđušić je promašio trojku iako je bio sam, dok to kažnjava Ponitka poenima na drugoj strani. Novi izgubljen napad Partizana i to kažnjava Derik VIlijams koji postiže poene i uvećava prednost svoje ekipe.

08:27 (4:4) - Panatinaikos je došao do prvog napada i postigao je poene preko Gudajtisa. Odmah uzvraća Lesor, iskobeljao je loptu protiv Bejkona i zakucao je. Odmah do poena dolazi i Ponitka posle bacanja koje je skrivio Jam Madar. Evo i koša Danila Anđušića, koji je počeo meč kao starter.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana pred sobom imaju i poslednji meč Evrolige za ovu sezonu, pošto će u 34. kolu igrati protiv Panatinaikosa na svom terenu, gde će pred više od 20.000 navijača proslaviti i svoj plasman u TOP 8 fazu.

Ovaj meč takođe znači Partizanu, iako su crno-beli već obezbedili plasman u TOP 8 fazu, međutim, oni još ne znaju svog rivala u toj fazi takmičenja, a taj rival će zavisiti upravo od toga šta crno-beli urade u ovom meču.

Ukoliko Partizan savlada Panatinaikos, zauzeće 6. mesto na tabeli i tako će ići na Real Madrid, ali ako Barselona bude "poštena" i slavi protiv Valensije. Ukoliko ne, onda će Partizan igrati protiv ekipe iz Blaugrane.

S druge strane, ako Partizan izgubi, oni će završiti na sedmom mestu, pa će samim tim ići na drugoplasirani tim, što može da bude Real Madrid ili Barselona.

Izuzev toga, Partizan će eventualnom pobedom uspeti i da zaradi više novca za sebe, što sigurno neće biti zanemarljiva finansijska injekcija za iduću sezonu. Sa druge strane, Panatinaikos ne igra doslovno ni za šta, a čak oslabljeni i stižu u Beograd, jer ne mogu da računaju na Parisa Lija.

(Telegraf.rs)

Video: Tim iz Laktaša poveo, a Željkov tim ga potom "zgromio" u Areni: Najbolji potezi Partizan - Igokea

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    14. april 2023 | 22:28

    Idemo šampionski..bravo za celu sezonu Željko kralj..🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • Stari grobar

    14. april 2023 | 22:37

    Sta je ovo braco moja crno bela? Puls mi je 120,skratise mi godinu dana zivota, ali mi zato ulepsase I vece I Vaskrs I celu nedelju. Cestitke I nama grobarima na energiji I ljubavi prema klubu I igracima, upravi I velikom magu Zeljku. Cilj je ispunjen I sad napred pa sta uradimo, a mozemo mnogo.

  • Zoran

    14. april 2023 | 22:41

    Volim te Partizaneee...zauvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA