≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama poslednjeg evroligaškog kola: Žalgiris do Top8 u poslednji čas, Litvanci poslali Fener na Olimpijakos!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačno, rešeno je sve što je bilo da se reši u regularnom delu, osam najboljih nastavljaju svoj put u doigravanju elitnog takmičenja

  • 4
KK Žalgiris Foto: Tanjug/AP

Verovatno najneizvesniji regularni deo Evrolige završen je, između ostalog, dramatičnom pobedom Partizana nad Panatinaikosem u krcatoj Areni, kojom su crno-beli zauzeli šesto mesto na tabeli i zakazali četvrtfinalne plej-of duele sa Real Madridom.

U isto vreme, Madriđani su pali na treće mesto, gde ih je istisnula Barselona trijumfom nad Valensijom 85:71.

A najveći pobednik poslednje runde regularnog dela definitivno je Žalgiris kojem je samo pobeda garantovala prolaz u Top8, i do nje su Litvanci došli tako što su u poslednjim sekundama, u penal završnici, slomili otpor Bajerna u gostima (83:80).

Na taj način, zbog uspeha tima iz Kaunasa, potonula je i poslednja nada Baskonije da može do najboljih osam i doigravanja. Baskijci su eliminisani. 

Osim toga, Žalgiris se pobedom popeo na sedmo mesto, stao ispred Fenerbahčea u konačnom poretku i poslao turski tim na Olimpijakos u prvoj rundi doigravanja.

Ranije, Efes je potukao Monako u meču bez takmičarskog značaja za oba tima, pošto je i pre ovog kola bilo jasno da gosti ne mogu ni gore ni dole u borbi za pozicije u plej-ofu, dok je Efes svoje šanse za prolaz dalje odavno bacio niz vodu.

Podsetimo, završni turnir Evrolige održava se u Kaunasu.

Konačno, ovo su svi parovi četvrtfinala plej-ofa Evrolige. 

Olimpijakos - Fenerbahče

Barselona - Žalgiris

Real Madrid - Partizan

Monako - Makabi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    15. april 2023 | 09:27

    Najgora ekipa u top 8 Zalgiris

  • Pitam zbog Nebojse

    15. april 2023 | 00:21

    A gde fmp iz zeleznika?

  • Haubica

    15. april 2023 | 05:16

    Nikakva drama..gazi ih Olimpijakos sa 3:0 i to bez ikakve neizvesnosti..sto se tice drugih parova..Makabi izbacuje Monaka i to sa 1:3..groblje uz svu euforiju gubi sa 3:1..a ovi cigani iz katalonije muku ce muciti sa Fenerom i dobice ih sa 3:2 .. ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA