≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mrtva trka ko se više "loži" na košarku - Srbi ili Litvanci: Navijači Žalgirisa izvršili invaziju na Minhen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na krilima navijača, velikan iz Kaunasa zabeležio najvažniju pobedu sezone

  • 9
navijači žalgirisa Foto: twitter/Donatas Urbonas

Dan kasnije, ljubitelji košarke u Litvaniji slave prolaz Žalgirisa u Top 8 Evrolige koji su, kao što je poznato, izborili pobedom u poslednjem kolu u Minhenu protiv Bajerna. Teška borba je iza velikana iz Kaunasa, jer su do samog kraja bukvalno strepeli, ali sve im je bilo mnogo lakše zbog činjenice da su se u Minhenu osećali kao kod kuće.

Većinski, hala je bila obojena u zelenu boju, više stotina navijača, moguće da ih je bilo i daleko više, stigli su u "Audi Dome" kako bi pogurali ekipu Kazisa Makvistisa, a mnoge je prizor ogromnog broja gostujućih navijača u Bavarskoj podsetio na slične scene u režiji fanova Zvezde i Partizana.

Nije ovo ništa nesvakidašnje, niti je novost da Litvanci žive za košarku. Poznata je njihova neverovatna strast za ovom igrom, i kada su u pitanju klubovi, i posebno kada je reč o reprezentaciji, i takva privrženost ovoj igri može se videti još verovatno samo kod nas.

Litvaniaj je bila i ostala zemlja košarke, malo koji sport je na tom nivou obožavanja kod navijača kao igra pod obručima, pa je u tom smislu ova baltička država u rangu sa osećajem koji Srbi imaju prema trofejnom sportu.

Elem, pogledajte i sami kakvu su atmosferu priredili navijači Žalgirisa u minhenu u petak, a možemo samo misliti kakva će ona tek da bude u makar jednom meču plej-ofa protiv Barselone.

Litvancima će, naravno, biti potrebno čudo da eliminišu Katalonce i plasiraju se na završni turnir čiiji su organizatori.

(Telegraf.rs)

Video: Cela Arena skandirala Naneliju koji je trojkom presudio Panatinaikosu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorila 🦍

    15. april 2023 | 21:29

    Partizan - Zalgis finale EL u Kaunasu... zivi bili pa videli. Dante ih resava lagano.

  • Ka

    16. april 2023 | 00:41

    Ne zna se ko se loži više, ali se zato zna ko se nikad nije posebno palio na Final8 :)

  • Djape

    15. april 2023 | 21:50

    Zvezda veci klub od zalgirisa. Imamo kup kupova iz sedamdeset i neke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA