Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska zove: U Finskoj nema popusta, NBA zvezda se ošišala na ćelavo i otišla na služenje roka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lauri Markanen objavio je fotografiju na kojoj se vidi da je spreman da obavi svoju građansku dužnost

  • 2
Lauri Markanen Foto: Tanjug/AP

Finska ne daje popust čak ni za vrhunske sportiste kakav je Lauri Markanen, najbolji košarkaš koji trenutno dolazi iz ove zemlje. Čak ni on nije mogao da bude pošteđen vojnog roka, pa je odmah po završetku NBA sezone došao na sever Evrope da obavi građansku dužnost.

Svi muškarci iz Finske moraju da obave vojni rok pre nego što napune 30 godina, a minimalno trajanje službe iznosi 165 dana, tako da je jasno zbog čega je Markanen već sada došao da krene sa službom, a da bi bio spreman za novu NBA sezonu.

On je na svom Instagram nalogu objavio i fotografiju na kojoj se vidi da je morao da obrije i glavu pre nego što je pristupio vojsci, pa je tako izgubio svoj karakterističan izgled i loknice.

- Loknice će se vratiti - napisao je Markanen.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Lauri Markkanen (@laurimarkkanen)

U ranijoj izjavi za ESPN, Lauri je rekao da mu nije teško to što će služiti vojsku u Finskoj i da je to ponos svakog muškarca.

- Obavezno je, moramo to da uradimo, ali smo istovremeno i ponosni što to radimo. Mislim da to daje neki primer svima. Uveren sam da ću to uraditi na način na koji neće uticati na moju pripremu za narednu sezonu - rekao je Markanen.

(Telegraf.rs)

Video: Budućnost promašila napad za pobedu, Borac izborio baraž za opstanak u ABA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA