≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona ogolila sve mane Reala i razbila Kraljevski klub, Partizan i te kako ima čemu da se nada!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katalonci drugi put ove sezone porazili najvećeg rivala

  • 5
Nikola Mirotić Foto: MN Press

Košarkaši Barselone drugi put ove sezone porazili su najvećeg rivala Real Madrid u okviru ACB lige, ovog puta 97:82, i zaseli na čelo tabele šampionata, sedam kola pre kraja regularnog dela sezone.

Ključna za epilog utakmice bila je treća deonica u kojoj je Jasikevičijusov tim potukao goste 31:17, stekao nedostižnu prednost (bilo je 15 razlike na kraju treće deonice), da bi do kraja, uprkos jednom jakom naletu Madriđana (serija 9:0), bez mnogo trzavica završili posao.

Do samog kraja, Barsa je uspela da pobedu učini prilično ubedljivom i u velikom stilu stavi tačku na još jednu pobedu u velikom derbiju, ukupno trećom računajući Evroligu.

Napadački, kod Barse istakli su se Mirotić sa 23 poena, Satoranski sa 18, Laprovitola sa 14, Šanli sa 12, dok je vrlo zapaženu rolu imao i Nikola Kalinić koji je uz šest poena doprineo i kao najbolji skakač ekipe sa sedam uhvaćenih lopti.

Kod gostiju, blistao je i ovog puta Džanan Musa, reprezentativac BiH je doneo Realu 23 poena, Jabusele je dodao 19, Hanga 11, Hezonja 9...

Ovaj meč bio je interesantan i zbog činjencie da će Real uskoro ugostiti Partizan u prvi mečevima plej-of serije Evrolige u kojoj ima prednost domaćeg terena, i ako je suditi po ovom duelu, imaju Madriđani o mnogo čemu da brinu pred dolazak Obradovićeve čete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KirJanja

    16. april 2023 | 21:44

    Жалгирис ће избацити Барселону, мора да игра Фајнал Фор због домаћинства. Партизан ако избаци Реал може да игра финале лагано. Зато уз Божију помоћ..све је могуће ако се верује!

  • Lakirana cipelica

    16. april 2023 | 20:57

    Necemo se predati, za sada je 1-1

  • Veteran

    16. april 2023 | 22:33

    Ako zaustave Džanan Musu,sigurno dobijaju Real!🤐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA