Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li Ergin Ataman zaista ne voli Srbiju? "To što je rekao nije bilo primereno, ali znam njegovo mišljenje"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlada Micov je u podkastu "Alesto" otkrio da je razgovarao sa turskim stručnjakom nakon incidenata u Istanbulu u kojima je ubijen navijač Zvezde, Marko Ivković

  • 8
Ergin Ataman Foto: MN Press

Pred dolazak Ergina Atamana u Beograd uvek se podigne velika prašina. Turski stručnjak nije omiljen među srpskim navijačima, posebno zbog pojedinih izjava i zapaljive retorike po kojoj je karakterističan.

Navijači Crvene zvezde nisu mu zaboravili izjavu posle ubistva navijača Marka Ivkovića u Istanbulu, zbog čega je Ataman na jednom gostovanju čak morao da nosi i pancir zbog bezbednosti.

- Bilo je užasavajuće gledati sve ono što sam video ispred hale pre početka utakmice. Oko 300 pristalica Crvene zvezde napravilo je haos, a niko nije reagovao na vreme. Oni su napali naš narod, navijače, policiju. Bacali su kamenice i baklje po nedužnim sugrađanima. To nisu navijači, to su teroristi - rekao je Ataman i izazvao bes.

Oko deset godina kasnije, Vladimir Micov izašao je u javnost i u podkastu "Alesto" Ace Stojanovića ispričao da je razgovarao sa Atamanom posle meča, istakavši da ovaj u momentu izjave nije znao da se dogodilo ubistvo.

- Taj meč nisam igrao, jer sam pre toga imao operaciju. Živeo sam blizu i došao sam ranije, kao i uvek. Tu je bio i Ataman. Bilo je mnogo navijača, razne informacije su se plasirale po medijima. Slikali su se po gradu, bili su pod dejstvom alkohola, što je normalno. Nisu imali karte i tražili su ih, ali je klub rekao da ne može da im garantuje bezbednost. Oni su došli ispred i krenula je frka. Ataman je video tu gužvu i rekao šta je rekao. Daleko da branim čoveka, ali nema ništa protiv Srba - rekao je Micov.

Osvrnuo se na to da u Efesu sada igra Vasa Micić, a da je Atamanov menadžer Miško Ražnatović.

- Sada tamo igra Vasa, imao je i Mačvana, Ercega, pa mene... Druge sa Balkana takođe i nema ništa protiv nas. Čak mu je i Miško menadžer. Nije da mrzi Srbije, jednostavno mu je jezik brži od pameti i nije video šta se dogodilo. Video je samo frku. Desi se tuča, ali ubistvo obično ne. Mene i Ercega su pitali da se slikamo sa zastavama Srbije i Turske. Uradili smo to, jer znam koje je njegovo mišljenje. To što je izgovorio nije bilo primereno - dodao je Micov.

(Telegraf.rs)

Video: "Težak meč, znamo šta se dešavalo sa Vasom": Gudurić 'pecnuo' Atamana posle trijumfa Orlova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сл.Ђ.Бијелић

    17. april 2023 | 11:04

    Између осталог, Атаман је тренер “по мери” неосманистичких манира у савременој турској политици и зато је рекао то што је рекао после оног убиства у Истанбулу, срам да га буде... Угашен је један млади живот, а Звезда и Атаман су се “сретали” после тога у неколико наврата и нисам приметио да је тај човек чији је, по Мицову, “језик бржи од памети”, некад, било кад, пожелео да замоли за извињење српску јавност због бестијалности онога што је “звизнуо” после трагедије... Или, рецимо, да је замолио Мишка Ражнатовића да му овај “издејствује” једно детаљније обраћање српским медијима у којем би он дао “свој поглед” на примитивно убиство младог, невиног човека. Јок!!! Није и неће. Никада, извесно је... Сваком његово: Мишку новци, Атаману фундаментализам, Мицову јалова “прања”, а мајци нашег Марка - синовљева хумка... Христос воскресе!

  • Ratar

    17. april 2023 | 10:45

    Navijaci su isli i provocirali turke u sred istanbula. Posle nema kukanja

  • Zoran

    17. april 2023 | 17:14

    Neka on pričaju sta hoće, ali covek je za mene katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA