Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema šale sa Kinezima: Košarkaški klubovi izbačeni zbog sumnje o nameštanju meča, trenerima godišnje zabrane!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove dve ekipe.će platiti i veliku novčanu kaznu

  • 3
Šangaj šarks, Đangsu Dragons Printskrin: Youtube / CBA精选

Kada se nacionalna i regionalna liga približavaju kraju, obično dolazi i do malo "čudnijih" rezultata, koji prođu najčešće bez kazne. Međutim, ne u slučaju Šangaj Šarksa i Đangsu Dragonsa, koji su izbačeni iz lige zbog indicije i sumnje da su namestili utakmicu!

Pored kazne izbacivanja za tekuću sezonu, ekipe moraju da plate i po 5.000.000 juana (odnosno oko 700.000 evra), a svi rezultati će im biti poništeni i to sve zbog "čudne" utakmice.

Osim klubova, treneri ove dve ekipe. Lu Čunjang iz Šarksa i Li Nan iz Đangsua su dobili i kazne od pet i tri godine za bavljenje košarkom, odnosn, za treniranjem.

Ova kazna je došla nakon istrage gde se ispostavilo da su obe ekipe "namerno gubile" svoje utakmice. Đangsu je slavio u prvom meču sa 119:95, da bi Šangaj potom u drugoj utakmici odmorio sve svoje glavne igrače, kao i strance koji igraju tu, da bi se potom potpuni haos desio u trećem meču.

Ekipa Đangsu je vodila sa 100:96 kada je na satu ostalo 96 sekundi, tada su u pet uzastopnih napada svih pet puta "prodali" loptu svom protivniku koji je postigao 10 poena u nizu, a nijednom nije došlo do tajm-auta. Treneli su samo sedeli na klupi, bez ikakve impresije na licima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxl

    17. april 2023 | 17:36

    Samo u Srbiji možeš da ne igraš ligu i ni kom nista. Još možeš i da tuče protivnika.

  • Cameron Drukersi

    17. april 2023 | 19:04

    bi se odlicno uklopili u tu ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA